Ducati werkt eindelijk samen met partner Lamborghini in Diavel 1260

Eindelijk is eer iets voortgekomen uit het Duitse verband dat Lamborghini en Ducati verbindt. De beide fabrikanten zijn eigendom van Audi en hebben nu een motorfiets gemaakt die gebaseerd is op de Lamborghini Siàn FKP 37. Het is de Ducati Diavel 1260 Lamborghini geworden.

Ducati Diavel Lamborghini

Met een oplage van 630 stuks is de Ducati Diavel 1260 Lamborghini met recht een limited edition. Het aantal exemplaren is exact de helft van het aantal cc's in de motor en precies tien keer zoveel als het aantal Sìan FKP 37's dat Lamborghini maakt.

Waar de Lamborghini Sìan 819 pk heeft (en daarmee de sterkste Lambo ooit is), verpakt de motor een wat kleinere punch. Dat wil overigens niet zeggen dat de Diavel een slappeling is. Het persbericht van Ducati: "Het kloppende hart van de Diavel 1260 Lamborghini is de 1262 cc Ducati Testastretta DVT met variabele timing. Dit Euro 5 gehomologeerde motorblok is in staat om 162 pk (119 kW) bij 9.500 tpm en 129 Nm (13,2 kgm) bij 7.500 tpm te leveren met een vlakke koppelcurve direct vanaf een gemiddeld laag toerental, wat ten allen tijde een krachtige en energieke respons garandeert."

En omdat Ducati het zo lekker duidelijk uitlegt hier nog meer gegevens: "Enkele van de belangrijkste kenmerken van de Diavel 1260 Lamborghini zijn de typische "power cruiser" rijpositie en ergonomie van het Diavel model, samen met het blootliggende stalen buizenframe, de 240 mm brede achterband, de enkelzijdige aluminium achterbrug en de volledig verstelbare Öhlins vering aan de voor- en achterzijde. Het chassis garandeert een hoog niveau van handling en hellingshoek, maar ook een uitstekend comfort. Door de gesmede velgen en carbon componenten heeft de Diavel 1260 Lamborghini een drooggewicht van slechts 220 kg."

Eerder werkte Lambo overigens al samen met Tecnomar om een powerboat te maken die gebaseerd werd op de Sìan. Daarvoor was er ook al een versie van Lego te krijgen.

Nieuws
  • Ducati