Stumper in Mercedes GLA blokkeert pitlane Interlagos [VIDEO]

Het circuit van Interlagos blijkt een magneet voor ongeïnteresseerde bestuurders van slome straatauto's. In korte tijd hebben twee ramptoeristen hun weg gevonden naar het circuit. Dit keer was het raak met een GLA die parkeeroefeningen deed op pit exit.
Stumper in Mercedes GLA blokkeert pitlane Interlagos [VIDEO]

Het is weer eens raak op het circuit van Interlagos. De baan in het hartje van Sao Paulo blijkt buiten de Grand Prix om een magneet te zijn voor verwarde bestuurders. Of is dit gewoon een Deep Fake? Waarschijnlijk is het dat laatste, maar laten we even uitgaan van de goedheid van de mens.

Kennelijk is het zeer lastig om niet per ongeluk het circuit op te rijden. Eerder zagen we al een Mini die vanuit een zijweg de baan opreed en tussen bulderende AMG's terechtkwam.

Pit exit closed

Dit keer vond er een incident plaats op in de pit exit. We zien het voorval vanuit het sport prototype van Ricardo Landi, die rustig de pitsstraat uitrijdt om deel te nemen aan een trainingssessie. Halverwege de pit exit komt hij echter een Mercedes GLA tegen die de volledige breedte blokkeert.

Zo te zien realiseerde de bestuurder van de bejaarden-Merc zich welke fout hij gemaakt had en zat hij midden in een paniekerige poging om terug te keren naar de pits.

Zet 'm daar maar neer

De GLA-rijder probeert daarop door ontelbare keren te steken zijn bolide tegen de rijrichting in te positioneren. Dan zien we opeens een rode GT-auto met plastic Camaro-bodywork arriveren in een wolk bandenrook. Hij zag de Mercedes bijna te laat.

Ricardo Landi weet de Mercedes-coureur ervan te overtuigen dat hij met de rijrichting mee moet en na nog een moeizame draai is de blokkade eindelijk verwijderd. De SUV hobbelt naar het eind van de pit exit, maar blijft dan op het puntstuk midden op de baan stilstaan. Echt de baan op rijden blijkt toch te eng.

Onvoorstelbaar

Ricardo Landi was op z'n zachts gezegd niet gecharmeerd van de gang van zaken: "Dit gaat alles te buiten! Hoe kan dit? Er zal een keer een verschikkelijk ongeluk plaats gaan vinden. Het getuigt van een gebrek aan verantwoordelijkheid vanuit de organisatie."

Fake news

Volgens ons is hier iemand die hier lekker met zijn computer aan het renderen is geweest om twee video's in elkaar over te plakken. Leuk geprobeerd. En desondanks toch een vermakelijke video.