Dit kost DS' nieuwe vlaggenschip

De DS9 heeft een Nederlandse prijs gekregen. De nieuwe sedan is er alleen als plug-in hybride.
Dit kost DS' nieuwe vlaggenschip

DS Automobiles breidt het portfolio verder uit. In een tijd gedomineerd door SUVs en crossovers durft PSA's luxemerk toch nog met een nieuwe limousine te komen. De DS9 staat op hetzelfde platform als de Peugeot 508 maar belooft een meer verfijnde en comfortabele rijervaring te leveren dan zijn mindere broer.

De DS9 wordt gebouwd in het Chinese Shenzhen in samenwerking met Changan Automobile, waardoor het leek alsof het model exclusief voor China zou zijn. Gelukkig heeft DS het lef om de auto alsnog naar Europa te halen.

Plug-in only

Waar de 508 nog leverbaar is met BlueHDi-dieselmotoren of een los PureTech benzineblok, zal de DS9 alleen leverbaar zijn als plug-in hybride. Dit systeem combineert een geblazen 1,6 liter viercilinder (180 pk) met een 80 kilowatt (110 pk) elektromotor. Het systeemvermogen bedraagt 225 pk.

Voorlopig zijn er twee uitrustingsniveaus: e-Tense 225 Performance Line+ en e-Tense Rivoli+. Performance Line+ bestaat uit DS LED Vision​ koplampen, DS Active Scan Suspension​, DS Connect Nav DAB+​, alcantara stoelbekleding en interieurafwerking, elektrische stoelbediening​ met stoelverwarming, parkeersensoren vóór, achter en achteruitrijcamera​en proximity keyless entry​ met verzonken deurgrepen.

Rivoli+ voegt hier een black basalt leder interieur, geventileerde voorstoelen​ met multipoint massagefunctie, 360-graden camera, DS Connected Pilot (semi-autonoom rijden level 2) en DS Driver Attention Monitoring (infrarood camera’s die de allertheid van de bestuurder monitoren) aan toe.

Klassiek detail

De DS9 verwijst met positielichten in de achterste raamstijlen naar de naamgever van het merk: de iconische DS 19. Dat model had op dezelfde plek knipperlichten verwerkt die voor alle andere weggebruikers zo goed mogelijk zichtbaar waren. Met de positielichten van de DS9 wordt het innovatieve en eigenzinnige design van de klassieke DS gevierd.

De positielichten naast de achterruit van de DS9

Begin 2021

De DS9 komt in het eerste kwartaal van 2021 naar ons land en moet minimaal €57.890 gaan kosten. De e-Tense Rivoli+ komt uit op €60.790. De e-Tense 225 zal later aangevuld gaan worden met een 250 pk-versie, en een 360 pk vierwielaangedreven variant afgeleid van de Peugeot 508 Peugeot Sport Engineered.