Porsche 911 Carrera 4S ‘Ben Pon jr.’-ode is nu te koop

Iets meer dan een jaar geleden bracht Porsche een ode aan haar eerste importeur ter wereld, Ben Pon Junior. Helaas was die dag ook het moment aangebroken dat Pon zijn laatste adem uitblies. Het speciale model is nu in productie en kan besteld worden door liefhebbers.
Porsche 911 Carrera 4s 'Ben Pon Jr.'

Dertig september 2019 had in het teken moeten staan van de feestelijke viering van de zeventigste verjaardag van Pon Porsche Import. Op het landgoed Voorlinden in Wassenaar was een mooi evenement, waar een speciale Porsche 911 Carrera 4S werd onthuld. Het feest werd echter overschaduwd door het overlijden van de oud-directeur Ben Pon Junior op dezelfde dag.

De Porsche 911 Carrera 4S die speciaal voor de feestelijke gelegenheid gemaakt was, is daarom meteen omgedoopt in de Porsche 911 Carrera 4S 'Ben Pon Jr.' en zal nu in een serie van twintig stuks in productie gaan. De auto heeft dezelfde kleur meegekregen als de allereerste Porsche 356 Knickscheibe die in 1949 geïmporteerd werd uit Duitsland. De kleur heet Fischsilbergrau (vis zilvergrijs), en die naam dekt de lading keurig. Het interieur van de auto is voorzien van de karakteristieke Duitse ruitjesbekleding naast de lederen afwerking.

In het interieur heeft de auto Porsche 70-emblemen, maar daarnaast ook Ben Pon Jr.-badges. De 911 komt met een carcover in dezelfde kleur als de carrosserie en uiteraard nog een hoop merktekens op allerlei plaatsen. Verder krijgt de speciale 911 standaard een groot aantal andere extra’s mee, zoals achterasbesturing, led-matrix koplampen met PDLS Plus, een elektrisch bedienbaar schuifdak en een sportuitlaat. Onder de achterklep ligt de bekende 3,0-liter 6-cilinder bi-turbo boxermotor met 450 pk/530 Nm.

De riante aankleding van de 911 Carrera 4S ‘Ben Pon jr.’ kan door de twintig toekomstige eigenaren nog verder worden uitgebreid. Zo zijn de auto’s optioneel te voorzien van onder meer Led-matrix koplampen inclusief PDLS Plus, ParkeerAssistent inclusief Surround View, een PASM sportonderstel (-10 mm), achterasbesturing, rijstrookwisselhulp en Porsche Entry & Drive.

De gelimiteerde Porsche 911 Carrera 4S ‘Ben Pon jr.’ is per direct te bestellen voor een consumentenadviesprijs vanaf € 252.200. Als extra geschenk ontvangen de kopers een schaalmodel (1:8) van de auto en een 'waiting for delivery' Exclusive giftbox met de initialen van de klant erin gegraveerd, met daarin een mal met de exterieurkleur, een sample van het interieur en een usb-stick met foto's van de auto.