Beroerd snelle Brabus-tank met 850 pk te koop

Voetballers, ramkrakers en drugsdealers opgelet! In Groenlo staat de ultieme asobak te koop: een Brabus 850 XL Widestar.

Beroerd snelle Brabus-tank met 850 pk te koop

"Groot, groter, grootst", "There's always a bigger fish" en meer van dat soort wijsheden. Meestal zijn ze waar, maar als we naar deze belachelijke Brabus kijken weten we het niet zo zeker. Bij Autobedrijf H. Arink in Groenlo staat namelijk de overtreffende trap van alles dat SUV is te koop: een Brabus 850 XL Widestar. Die naam is bijzonder goed gekozen: het gaat namelijk om de über-versie van de gigantische Mercedes-Benz GLS 63 AMG.

Galactisch vermogen

In standaard vorm haalt de 5,2 meter lange GLS 63 AMG 585 pk en 760 Nm uit zijn handgebouwde 5,5 liter twin turbo V8. Dat is voor de jongens uit Bottrop natuurlijk niet genoeg. De 850 XL heeft daarom een volledig herzien blok dat voor de handigheid even uitgeboord is tot zes liter. Het resultaat is 850 pk en 1.450 newton meter aan koppel. Genoeg om de gemiddelde dode ster mee aan te slingeren dus.

Supercar-prestaties

Ondanks zijn formaat gaat de Brabus bizar hard

Ondanks een titanisch rijklaar gewicht van 2580 kilo kan de 850 XL de standaardsprint naar 100 kilometer per uur afraffelen in 4,2 seconden. Volgens goed Duits gebruik is de topsnelheid wel begrensd...op 300 kilometer per uur.

Daarmee is de Brabus de originele V8-versie van de Audi R8 op beide fronten te snel af. Die volbloed supercar heeft namelijk dezelfde topsnelheid maar heeft een halve seconde meer nodig de honderd te bereiken. En de Brabus doet dit met alle denkbare luxe aan boord.

Volledig verzorgd

De Widestar laat weinig te wensen over.

De Brabus 850 XL Widestar in kwestie is een model uit 2018 met slechts 39.500 kilometer op de klok. Net ingereden dus. De lange waslijst aan opties vertelt ons dat je niets tekort komt op het gebied van luxe, tech en veiligheid. Ook niet op de achterbanken.

Mocht je in alle luxe en stilte met zeven man M3's en RS4's willen pesten op de autobahn richting je Zwitserse chalet, dan kun je hier je slag slaan. De vraagprijs is op het moment van schrijven €175.000. Een koopje als je bedenkt dat de krachtpatser nieuw zo'n 370.000 euro moest opbrengen.

Cargasm
  • BV Automobielbedrijven H. Arink via Autoscout24.nl