Chinese politie rolt autocollectie van cheat-verkoper op

Er zijn helaas geen cheats voor de Chinese overheid.

Chinese politie rolt autocollectie van cheat-verkoper op

Woensdag viel de politie van Kunshan het hoofdkantoor van Chicken Drumstick binnen. De vreemd genaamde organisatie opereerde zeventien websites waar gamers cheats konden kopen voor populaire titels zoals Overwatch en Call of Duty Mobile. Het bedrijf zou een omzet van zo'n $76 miljoen bereikt hebben met de praktijken.

Hoe dan?

Via een abonnement kregen de gamers beschikking over hacks als ongelimiteerde kogels of aimbots die helpen bij het mikken. het is dus heel wat anders dan de codes die je vroeger op een papiertje kalkte voor GTA. Omdat er tegenwoordig een hoop geld omgaat in officiële online competities is er veel vraag naar de cheats.

$46 miljoen

De politie nam op bevel van Chinese mediagigant Tencent uiteindelijk $46 miljoen aan goederen en fondsen in beslag, waaronder een uitgebreide collectie hoogwaardige auto's. Op de foto kunnen we een Lamborghini Huracan Peformante, Ferrari F8 Tributo, McLaren 720S, BMW 4-serie, Mini Cabrio, Mercedes G63 AMG en een Rolls-Royce Cullinan ontdekken. Wie weet wat er nog meer buiten beeld staat.

De voormalige eigenaar heeft echter niet zoveel meer aan zijn collectie. We vermoeden dat hij in het vervolg alleen achter op een oude legertruck door een lokale zoutmijn mag rijden. Gelukkig heeft -ie de foto's nog.

Cargasm
  • Tencent Games