Verstappen: 'In Spanje gaan we zien wat de verhoudingen echt zijn'

Volgens Max is het circuit van Catalunya de echte graadmeter voor de verhoudingen tussen Mercedes en Red Bull.

Verstappen: 'In Spanje gaan we zien wat de verhoudingen echt zijn'

Voor het eerst sinds 2013 is Red Bull in een echte titelstrijd verwikkeld. In de eerste drie races ging het over en weer tussen het team en gedoodverfde favoriet Mercedes. Na een rommelige test voorafgaand aan het seizoen lijkt Mercedes toch langzamerhand weer de overhand te krijgen. Ze zitten nou eenmaal niet stil daar in Brackley en Brixworth.

Op Portimao was de razendsnelle W12 simpelweg te sterk voor de RB16B. De auto leek een stuk stabieler dan voorheen en was op het rechte stuk simpelweg niet bij te houden. Volgens Max Verstappen is de Grand Prix van Portugal echter geen goede indicatie voor de rest van het seizoen.

Updates

In de aanloop naar de race had Red Bull de nodige updates geïnstalleerd, maar op het gladde en winderige Portimao kwamen deze niet goed uit de verf. Op het overbekende Circuit de Catalunya zal alles echter anders zijn.

Elke ervaren rijder weet er door jaren van tests immers bijna blind de weg en de omstandigheden zijn vaak redelijk stabiel: "In Barcelona gaan we pas echt zien hoeveel vooruitgang we hebben gemaakt in vergelijking met begin van het seizoen."

Geen steken laten vallen

Door de unieke omstandigheden in de drie eerste races kan er maar moeilijk een direct vergelijk gemaakt worden tussen de twee auto's. Wel is duidelijk dat de verschillen relatief klein zijn, zeker vergeleken met de extreme dominantie van Mercedes vorig seizoen.

Met (hopelijk) nog twintig races te gaan kan er nog een hoop gebeuren, maar dat betekent niet dat het team kan verslappen. Verstappen is zich hiervan maar al te goed bewust: "Het is een erg lang seizoen. We kunnen het niet veroorloven om af te haken of domme fouten te maken. We moeten zo doorgaan. Dat is wat iedereen wil zien."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool