Kabinet schiet Grand Prix van Nederland mogelijk toch af

Het crisisoverleg van vanochtend kan nare gevolgen hebben voor het Oranje legioen. Om de besmettingscijfers terug te dringen zou het kabinet een voorlopige streep kunnen zetten door de Grand Prix van Nederland.

Kabinet schiet Grand Prix van Nederland mogelijk toch af

Na meer dan een jaar getouwtrek over het milieu, geld, hagedissen, lawaai en corona is het op 3, 4 en 5 september eindelijk tijd voor het weekend waar elke Nederlandse autosportfan op gewacht heeft: de Grand Prix van Nederland op Zandvoort.

Vorige jaar moest de race na lang wikken en wegen uiteindelijk toch afgeblazen worden vanwege de situatie rondom het virus, maar deze zomer leek het dan toch de goede kant op te gaan.

Besmettingscijfers

Helaas is er van dat positieve vooruitzicht alweer weinig over. Vanwege de intensieve toegangtesten voor het heropende nachtleven worden er steeds meer besmettingen geregistreerd. Door de stijgende lijn kleurt Nederland automatisch steeds roder op de kaart. Het kabinet wil uiteraard uit alle macht de curve weer gaan afvlakken.

Meerdaagse evenementen

Om dit te bewerkstelligen zou het kabinet denken aan het opnieuw sluiten van de nachtclubs en discotheken en het afgelasten van meerdaagse evenementen. Met andere woorden: een driedaagse Grand Prix weekend is dan niet langer mogelijk. Drie keer achter elkaar 100.000 toeschouwers toelaten zou dan een te groot risico zijn.

Donkerrood

Als de restricties er toch komen zullen ze misschien hun werk kunnen doen voordat het september is, maar de toekomst van de Grand Prix wordt daarmee wel erg onzeker. Aan de andere kant zal Nederland zonder in te grijpen donkerrood kleuren als serieus risicogebied, waardoor het hele F1-circus de grens niet eens over zal mogen.

Om 19:00 vanavond geven demissionair Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge en premier Mark Rutte een persconferentie over de aanpak van de situatie. Het is te hopen dat het Oranje legion van Max Verstappen niet opnieuw teleurgesteld word.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool