Lewis Hamilton: 'Sprint race Silverstone wordt saaie optocht'

Lewis heeft geen vertrouwen in de nieuwe formule die tijdens zijn thuisrace voor het eerst getest wordt. De sprint race op de zaterdag zal volgens hem uitlopen op een gaapsessie.

Lewis Hamilton: 'Sprint race Silverstone wordt saaie optocht'

Volgend weekend zal de Formule 1 voor het eerst in zijn geschiedenis twee races houden op hetzelfde weekend. 'Sprint-Qualifying' moet het traditionele Grand Prix format een nieuwe impuls gaan geven.

De derde vrije training wordt vervangen door een race van 17 ronden, waarbij alleen de top drie enkele punten kan scoren. De volgorde waarin de sprint race eindigt bepaalt daarnaast de startvolgorde voor de volle Grand Prix op zondag.

Treintje rijden

Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton is echter niet erg enthousiast over het nieuwe format. Aangezien de kwalificatie zoals vanouds verloopt verwacht hij geen verrassingen. De snelste auto's zullen nog steeds vooraan starten, waardoor de winnaar vrij makkelijk te voorspellen is.

Op de vraag of hij uitkeek naar het unieke weekend op Silverstone antwoordde Sir Lewis dan ook ontkennend: "Niet echt nee. Het zal waarschijnlijk treintje rijden worden. Hopelijk zullen er wat inhaalacties zijn, maar waarschijnlijk zal het niet al te spannend worden."

Dit gaan we volgens Hamilton weinig zien.

Niets ligt vast

Gelukkig voor twijfelaars zoals Hamilton ligt er nog niets vast wat betreft Sprint-Qualifying. Raceleider Michael Masi heeft al aangegeven open te staan voor suggesties en aanpassingen na Silverstone: "Laten we vrolijk alles intern nakijken en bekijken wat werkte, wat niet werkte en andere gebieden die verfijnd moeten worden."

The usual suspects zullen volgens Lewis op het podium staan op de zaterdag.

Het schema

Het Grand Prix weekend trapt op de vrijdag af met de eerste vrije training om half drie 's middags. Om zes uur 's avonds krijgen we pas de kwalificatie, waarbij de startvolgorde voor de sprint race bepaald wordt.

De zaterdag gaat van start met een tweede vrije training van 12:00 tot 13:00. Om 16:30 uur is het pas tijd voor de sprint race. De winnaar van de sprint race zal officieel worden uitgeroepen tot polesitter voor de Grand Prix op zondag. De starttijd voor de volledige race is verder onveranderd.