Man in urenlange file springt van metershoge viaduct

Niemand houdt ervan om in de file te staan, maar dit is wel erg extreem.

Man in urenlange file springt van metershoge viaduct

Een man in de Amerikaanse staat Louisiana wilde wel heer erg graag uit een file ontsnappen. Door een kettingbotsing met tien auto's was de Interstate-10 volledig afgesloten. Blijkbaar gaf situatie de man een beetje teveel tijd om na te denken over zijn leven. Zonder pardon sprong ene Jimmy Jennings van het viaduct meters naar beneden een rivier in.

Twee tot drie uur

De stunt werd gefilmd door Jennings' vriend Khory Vaughan. Bij de landing blesseerde de mafkees zijn schouder, wat het nogal moeilijk maakte om in de sterke stroming van de rivier het hoofd boven water te houden.

Uiteindelijk dobberde Jimmy naar zijn schatting zo'n twee to drie uur in het water voordat hij aan wal raakte. Dat laatste was volgens de beste man te danken aan niemand minder dan God.

"When I hit the water, my shoulder went up, I kind of hurt my shoulder, but I started swimming. I couldn’t get back to the bank because the current was too strong. I stayed in the water for probably about, I had a watch on, I looked at it, for probably about 2.5 to 3 hours. I thought I was going to die, but God saved me"

GTA-stijl

Nadat hij aan wal kwam ging Jennings op een GTA-achtige reis om terug te komen bij zijn auto. Tijdens zijn omzwervingen wist hij op de aan of andere manier een quad te bemachtigen, waarmee hij een uur lang tevergeefs over een eiland scheurde. Daarna stapte hij over op een boot, totdat 'het water op was'.

Uiteindelijk vond hij een huis, waar hij na een paar uur opgepikt werd door de lokale sherriff. Jennings werd meteen ingerekend voor baldadigheid en het betreden van verboden terrein.

Net als in de film

Tegenover lokale zender KATC verklaarde Jennings dat het niet de verveling was die hem deed springen. Hij was gewoon dronken van het goede leven. Pas toen hij zich afzette van de brug bedacht hij zich dat dit soort dingen normaal alleen in films gebeuren.

“I was just high on life. Everything was going my way and I’ve seen people do it before only I remembered after I jumped that was in movies"

Wat Jennings bezielde is ons niet helemaal duidelijk. Wel kunnen we met zekerheid zeggen dat Florida Man concurrentie gekregen heeft. Kijk maar uit, hier is Louisiana Man.