Max Verstappen: 'Ik heb toch banden moeten sparen in de sprint race'

Van het door de FIA gedroomde zeventien ronden lange gevecht om de leiding bleef vanavond niet veel over in de sprint race. Na de race gaf Max Verstappen toe toch druk bezig te zijn geweest met bandenmanagement.

Max Verstappen: 'Ik heb toch banden moeten sparen in de sprint race'

De eerste sprint race in de geschiedenis van de Formule 1 heeft het gedroomde doel niet gehaald. Volgens Ross Brawn en co van de FIA zou het extra evenement een keihard gevecht van begin tot eind op moeten leveren. Het irritante managen van banden en brandstof zou door de korte afstand immers geen factor meer zijn.

Pirelli faalt alweer

De overtuigende overwinning van Max Verstappen laat echter weinig over van dat droombeeld. De strijd was niet alleen na de eerste paar bochten al gestreden, maar zowel Verstappen als de achtervolgende Lewis Hamilton konden niet de hele race voluit gaan.

Niet omdat ze geen risico wilden nemen, maar omdat de banden het gewoon niet vol hielden. Zelfs de Medium compound Pirelli's hadden het niet in zich om zeventien ronden lang op volle racesnelheid te overleven. Dat de auto's met een derde van de brandstof aan boord veel lichter waren dan bij een Grand Prix maakte blijkbaar weinig uit.

Gas terug

Door steeds groter wordende blaren op de voorbanden moest Verstappen met twee ronden te gaan zelfs gas terugnemen en de kerbs vermijden. Een derde bandendrama op Silverstone moest koste wat het kost voorkomen worden. Lewis Hamilton wist nog anderhalve seconde goed te maken door de voorzichtigheid van Red Bull, maar kon door zijn eigen bandenproblemen geen echte aanval plaatsen.

Eigen tempo

Voor de microfoon van Jenson Button was Verstappen na de sprint dan ook niet bijzonder positief. De Nederlander moet nog wennen aan het verwarrende nieuwe format en kijkt vooral uit naar de Grand Prix van morgen. De spanning en sensatie die de sprint beloofde was voor hem ver te zoeken:

"Het is moeilijk om hier in te halen, maar we hadden een goede start en een goed gevecht met Lewis op de eerste ronde. En toen probeerden we naar ons eigen tempo te rijden. Maar je kon zien dat we elkaar alsnog hard aan het pushen waren, want aan het einde van de race zaten er een hoop blaren op de banden, dus dat moesten we op het einde nog managen." Ondanks dat ben ik natuurlijk blij dat ik drie punten gescoord heb. Het klinkt een beetje raar om dan zo de pole position te scoren, maar we pakken het graag aan. Ik denk dat het een spannende strijd wordt morgen.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool