Vlammenwerper-Lada is perfect voor Russische winters (video)

Deze Russische knutselaar heeft het nooit meer koud dankzij zijn oude Lada. Met een flinke set vlammenwerpers kan het Soviet wagentje zelfs in de strengste winters voor barbecue-weer zorgen.

Vlammenwerper-Lada is perfect voor Russische winters (video)

Lada's heb je in Rusland overal. En dat is natuurlijk ook geen verrassing. De omgekatte Fiats werden nog tot 2012 in vrijwel ongewijzigde vorm vrolijk door gebouwd.

Door die enorme aantallen en de aanwezigheid van beter importauto's zijn de Soviet-wagentjes zo goed als waardeloos, waardoor er de gekste dingen mee gedaan worden door licht beschonken creatievelingen. Deze vlammenwerper-Lada is daarvan een perfect voorbeeld.

Meterslange vlammen

Via de openingen voor de koplampen spuwt deze oude 2106 meterslange vlammen. Hoe dat kan is niet precies duidelijk. Er zijn in het filmpje geen grote brandstoftanks te zien waar de gigantische hoeveelheid ontbrandbare vloeistof die voor dit soort stunts nodig is in opgeslagen kan worden. Het lijkt ons sterk dat het hele systeem onder in de auto past. Waarschijnlijk staat er in de garage achter de Lada dus een flinke installatie te pompen.

Dashcam-terreur

Helaas is de vlammenwerper waarschijnlijk dus niet mobiel. Dat is erg jammer. Wee hadden de auto graag teruggezien in een van de beruchte dashcam filmpjes. Wraak nemen na de zoveelste bizarre crash zou met de 2106 bijzonder eenvoudig zijn. Al moet je dan natuurlijk wel net het geluk hebben dat de tank niet geraakt wordt...

Algemeen
  • u/Lekso85 via Reddit