'Grand Prix van Nederland gaat gewoon door'

Volgens de NOS hoeven we ons geen zorgen meer te maken. Het demissionair kabinet zal om 19:00 gaan aankondigen dat de Dutch Grand Prix gewoon kan plaatsvinden.

'Grand Prix van Nederland gaat gewoon door'

Na lange tijd van onzekerheid hakt de overheid vanavond eindelijk de knoop door over de GP van Nederland, zo meldt staatsomroep NOS. Zoals we inmiddels wel gewend zijn hebben "Haagse bronnen" de informatie gelekt voorafgaand aan de persconferentie van vanavond. Ondanks eerdere zorgen zou de race door kunnen gaan vanwege de aanwezigheid van vaste zitplaatsen in de buitenlucht en het ontbreken van overnachtingsmogelijkheden. De Official 538 Grand Prix Village-camping, waar eerder al zorgen over waren, wordt kennelijk niet meegerekend.

Toegang

Omdat het circuit aan de bovenstaande eisen voldoet kan er dus toch een meerdaags evenement plaatsvinden, al is het met strenge toegangseisen. Uiteraard zul je bij aankomst een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of recente negatieve test moeten overleggen. Die laatste is maar 24 uur geldig, dus als je meerdere dagen komt zul je meerdere keren moeten gaan testen.

300.000

Net zoals bij alle andere persco's gaan we er vanuit dat de gelekte informatie één op één overgenomen is van het demissionaire kabinet. We mogen er dus op rekenen dat we voor het eerst sinds 1985 de Formule 1 weer terug zullen zien op Zandvoort. In het weekend van 3 tot en met 5 september zullen 100.000 man per dag de strijd tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen mogen meemaken. We kijken er nu al naar uit om het oranje legioen tekeer zien gaan. Wel met alle respect natuurlijk.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool