Man op Pebble Beach start Porsche 917 in de versnelling (video)

De eigenaar van de bijzondere Le Mans racer was even vergeten met de pook te wiebelen. Het koppel van de dikke twaalfcilinder deed de rest.

Man op Pebble Beach start Porsche 917 in de versnelling (video)

Een keer per jaar komen de superrijken bijeen op het Californische Pebble Beach voor het prestigieuze Concours d'Elegance. Alleen de best bewaarde, meest zeldzame en meest uniek wagen passeren de revue bij de hoog aangeschreven tentoonstelling. Dat betekent echter niet dat de vermogende eigenaren immuun zijn voor een potje asociaal revven met hun onbetaalbare bezit. Die dikke motor moet natuurlijk gewoon gehoord worden.

Pookje wiebelen

Dat was precies waar de bezitter van een originele Porsche 917K aan dacht toen hij van buitenaf de - uiteraard - links geplaatste sleutel omdraaide. Even lekker genieten van die 4,9 liter twaalfcilinder boxer. Helaas was de beste man even vergeten te kijken of de Le Mans racer in de versnelling stond. Zodra de motor tot leven kwam trok het enorme koppel hem naar voren, maar gelukkig ging de Porsche er niet te hard vandoor.

We schrijven de fout maar toe aan kinderlijk enthousiasme en een paar glaasjes bubbels teveel. Een 917 heeft namelijk geen handrem, waardoor de auto in de versnelling parkeren ons vrij normaal lijkt. Gelukkig kon de verzamelde menigte kon op tijd wegspringen en liep het met een sisser af.

Algemeen
  • Canepa
  • e_n_o_r_e_v