TOM'S Racing Supra is modern eerbetoon aan Paul Walker

Met een moderne replica van Walker's eigen wagen brengt de Japanse eerbetoon aan de overleden acteur en auto-icoon.

TOM's Racing Supra is eerbetoon aan Paul Walker

Het is alweer acht jaar geleden dat Fast & Furious-ster en autoliefhebber pur sang Paul Walker zijn leven verloor na een crash met de Porsche Carrera GT van zijn vriend Roger Rodas. De 40-jarige acteur zat op dat moment midden in de opnames voor Furious 7. Uiteindelijk namen zijn broers Caleb en Codey het op zich om als body doubles te fungeren bij het filmen van de missende scenes.

In 2015 verscheen de film op het witte doek. De film werd vooral bekend door de laatste scene, waarin Walker's Brian O'Conner linksaf slaat in zijn witte Toyota Supra Turbo, terwijl Vin Diesel's Domonic Toretto rechtdoor rijdt in een Dodge Charger R/T. De Supra in die scene was onderdeel van Walker's collectie.

Modern eerbetoon

In samenwerking met het Japanse mannenmagazine Safari heeft de bekende Toyota-tuner TOM'S Racing een eerbetoon gecreëerd aan de wagen van Paul. De GR Supra is in eenzelfde matwitte tint gespoten en voorzien van 20 inch BBS LM-velgen, net als het origineel.

Op de kont prijkt bovendien een forse spoiler geïnspireerd op het exemplaar dat standaard op de JZA80-generatie Supra te vinden is. Voor de goede orde is de Supra met een nieuwe luchtinlaat opgepept naar 426 pk en is er een KW V3 coilover set onder gekomen voor het betere stuurwerk..

Loterij

Er zullen slechts drie GR Supra Paul Walker tributes gemaakt worden, elk met een prijs van zo'n 1.297.000 yen (€99.899). Vanaf 31 oktober kunnen potentiële kopers zich inschrijven om één van de drie machines te mogen kopen. Zijn het er meer dan drie, dan volgt er een loterij om de gelukkige drie te kunnen bepalen.

Nieuws
  • TOM's Racing CO Ltd, Universal Pictures