'Volkswagen overweegt 30.000 werknemers op straat te zetten'

In een poging om kosten te besparen en de concurrentiepositie van het merk te verdedigen overweegt Volkswagen drastische stappen te zetten. Volgens Handelsblatt staan er ongeveer 30.000 banen op de toch.

'Volkswagen overweegt 30.000 werknemers op straat te zetten'

Het Volkswagen concern staat voor een aantal flinke uitdagingen. Terwijl de wonden uit het Dieselgate-schandaal nog altijd niet geheeld zijn stort de Duitse autogigant zich vol overgave in de elektrische sector. De agressieve expansie van de ID-lijn begint echter zijn tol te eisen. Om te kunnen blijven concurreren met EV-specialisten zoals Tesla zou VW het roer om moeten gaan gooien. Volgens de Duitse publicatie Handelsblatt is een van de mogelijke scenario's een hevige reductie van het personeelsbestand.

Elektrische revolutie

Het doemscenario zou door VW CEO Herbert Diess geschetst zijn tijdens een vergadering van de raad van commissarissen. Met name de concurrentiepositie van de fabriek in thuisstad Wolfsburg zou te zwak zijn. Als bijeffect van de elektrische revolutie zouden er bovendien onvermijdelijk banen verdwijnen personeel dat zich bekommert om de huidige verbrandingsmotoren.

Absurd en ongegrond

De door Handelsblatt aangehaalde aantallen zijn volgens een woordvoerder van Volkswagen echter 'absurd en ongegrond'. Het schrappen van een kwart van het personeel onder de vlag van hoofdmerk Volkswagen zou volgens hem niet haalbaar zijn. De Volkswagen Group als geheel wordt echter niet genoemd. Aangezien ook Audi, Skoda, Seat, Cupra, Bentley, Porsche en Lamborghini zich opmaken voor een overstap naar elektrisch zou het aantal eenvoudig te halen zijn. Wat de top van het concern precies van plan is, is nog niet bekend.

Nieuws
  • Volkswagen