Heerlijk! Chevrolet Performance hint op nieuwe V8

In een tijd van turbo's, hybrides en elektrische meuk komt de best tak van General Motors doodleuk met een ouderwetse achtcilinder.

Heerlijk! Chevrolet Performance hint op nieuwe V8

Downsizing is een Engelse term, maar in Amerika wordt het gelukkig nog maar weinig gebruikt. In tegenstelling tot de 48V driecilinder turbo's aan deze kant van de grote plas kun je in de VS nog gewoon terecht bij Ford, Chrysler en General Motors voor je dagelijkse dosis V8-vitamines.

Zelfs wanneer er geen modellen in de showroom staan met een achtpitter onder de kap kun je gewoon bij The Big Three aankloppen: ze hebben namelijk allemaal een crate engine-afdeling. Vooral The General heeft een uitgebreide selectie. Van vijfliter small block tot 9,4 liter big block en van Vortec truck motor tot exotische supercharged LT.

Met de crate engine-afdeling maakt GM heerlijke restomods mogelijk.

LT5

Ongeveer een maand geleden ging een van die smakelijke motoren uit productie. De supercharged 6,2 LT5 werd normaal geleverd in de extreme Corvette ZR1, maar kon sinds 2018 ook gewoon los besteld worden. Met 765 Europese pk's en 969 Nm was het een van de meest krachtige blokken in het aanbod van Chevrolet Performance. De productiestop deed vrezen voor het ergste, maar een post op Instagram biedt perspectief.

Teaser

In een korte teaservideo horen we het zware gegrom van een grote V8. Buiten de releasedatum om krijgen we echter geen informatie van Chevrolet. De hashtags 'performance', 'horsepower' en 'torque' beloven in ieder geval genoeg. Morgen krijgen we te zien en hopelijk te horen wat voor lekkers het merk voor ons in petto heeft.

Cargasm
  • Chevrolet