Damn CJ! GTA San Andreas gaat VR

In samenwerking met Oculus brengt Rockstar Games een VR-versie van een 17 jaar oud spel uit. Van GTA VI ontbreekt echter nog ieder spoor.

Damn CJ! GTA San Andreas gaat VR

Jeugdsentiment is big business. We zien het in de autoindustrie met retro-ontwerpen en hergebruikte namen, maar in de entertainmentwereld kunnen ze er ook wat van. Terwijl het concept van een zesde deel al bijna vergeten lijkt te zijn door de gemiddelde GTA-fan gaat Rockstar Games gewoon vrolijk verder met het recyclen van oude titels.

In plaats van GTA VI kregen we tijdens gaming beurs E3 opnieuw update voor GTA V én een set remasters van de originele trilogie mee. Onder de pakkende titel Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition worden GTA III, GTA: Vice City en GTA San Andreas stuk voor stuk opgeschilderd om mee te kunnen op de nieuwste generatie consoles. In de onderstaande trailer zien we dat de uitwerking hiervan een nogal Bob de Bouwer-achtig effect is.

Doormelken

Klassieke games omsmelten tot speelbare kinderseries is echter niet genoeg voor Rockstar. De studio heeft in samenwerking met Facebook's VR-specialisten Oculus namelijk een extra versie ontwikkeld. Als je voor tenminste 350 euro een VR-bril plus controllers aanschaft kun je midden in je huiskamer gaan genieten van de 'prachtig geretoucheerde' wereld van San Andreas.

Oculus belooft een 'nieuw perspectief op Los Santos, San Fierro en Las Venturas terwijl je (opnieuw of voor de eerste keer) een van de meest iconische open werelden van gaming ervaart.'

Of dat perspectief ook één is waar je als fan van het origineel behoefte aan hebt durven we niet te zeggen. De ruw opgepoetste 2004-graphics lenen zich nou niet bepaald goed voor een realistische VR-ervaring.

Alleen voor PC

De Oculus speelt alleen maar samen met PC's, waardoor console gamers weinig hebben aan San Andreas VR. Plannen voor andere platforms en VR-versies van de andere twee games zijn er nog niet. Ook kunnen we nog gaan gissen naar een releasedatum. De reguliere delen van The Definitive Edition moeten dit jaar nog gaan uitkomen. Naar verwachting zal het met de VR iets langer gaan duren.

Nieuws
  • Rockstar Games
  • Rockstar Games