Lewis Hamilton: 'Als het zo doorgaat zitten we in de problemen' 

De normaal zo koele Hamilton begint zich langzamerhand toch zorgen te maken. Het voordeel van Red Bull lijkt met vier races te gaan wel erg groot.

Lewis Hamilton: 'Als het zo doorgaat zitten we in de problemen' 

Na jaren van doodeenvoudige titelwinsten moet Lewis Hamilton dit seizoen weer eens flink aan de bak. De tegenstand van Max Verstappen en Red Bull is al het hele jaar ijzersterk. De balans tussen de twee grootmachten schoof een aantal keren heen en weer door verschillende circuits en technische updates, maar met slechts vier races te gaan is de toekomst niet meer zo rooskleurig voor de Mercedes-man.

De prestaties van Red Bull op het circuit van Mexico City zijn Lewis niet in de koude kleren gaan zitten. Verstappen was tijdens de Grand Prix zelfs zo dominant dat hij het zich kon veroorloven om de snelste rondes van Valtteri Bottas te verstieren, terwijl Hamilton zich druk moest maken om een aanstormende Sergio Perez.

In de problemen

Tegenover Autosport uitte Sir Lewis in Mexico zijn vrees dat het voordeel dit keer bij Red Bull zal blijven. Wellicht tegen beter weten in hoopt hij dat de verschillen in Brazilië kleiner zullen zijn:

"Er zijn nog vier races te gaan, er is nog...19 punten is natuurlijk veel en [Verstappen] heeft veel overwinningen behaald dit jaar. Ik denk dat na vandaag met hun superieure snelheid, als ze dat zouden meenemen naar de volgende races dan zitten we in de problemen. Ik weet niet of ze die enorme vleugel die ze er vandaag op hadden zullen gaan gebruiken. Dat zullen we natuurlijk uitvissen wanneer we daar aankomen, maar ik hoop dat we er dichter bij zullen zitten."

Alles winnen

Met negentien punten achterstand, nog vier races te gaan en Verstappen's neiging om (zonder inmenging) nooit lager dan tweede te finishen heeft Hamilton geen eenvoudige taak. De Brit moet effectief drie van de vier overgebleven Grand Prix gaan winnen. Aangezien Max de laatste races in Brazilië en Abu Dhabi op zijn naam schreef en Qatar en Saoedi Arabië nog grote vraagtekens zijn wordt de kans op een achtste titel steeds kleiner:

"Natuurlijk heb ik het gevoel dat ik elke race moet winnen, want we hebben de extra punten nodig. We moeten geen punten verliezen die we later weer moeten proberen goed te maken. Dat was het doel de vorige race, daarvoor en daarvoor en hier. Maar ze zijn gewoon te snel. Dus we geven alles wat we hebben maar het is op het moment niet genoeg om met ze te concurreren."

Formule 1
  • Mercedes-AMG Petronas F1 Team