Hamilton trekt kritiek Bottas terug: 'We winnen samen, we verliezen samen' 

In een Instagram-post probeert Lewis zijn harde woorden over Valtteri weg te praten. Volgens de zevenvoudig wereldkampioen is er juist helemaal geen schuldige aan te wijzen voor de slechte start op Mexico.

Hamilton trekt kritiek Bottas terug: 'We winnen samen, we verliezen samen' 

Het was de actie van de race, of beter gezegd: de non-actie van de race. Het zwakke verdedigen van Valtteri Bottas in de run naar bocht één verzegelde het lot voor zowel Lewis Hamilton als Max Verstappen bij de Grand Prix van Mexico City.

Door in het midden te blijven rijden dwong de Fin zijn teamgenoot op de vuile kant van de baan, terwijl Verstappen juist gebruik kon maken van de racelijn om eenvoudig de leiding te pakken. Na de race waren zowel Toto Wolff als Lewis Hamilton dan ook niet gediend van de gang van zaken. Met name Sir Lewis wees duidelijk met het vingertje naar zijn Wingman door te stellen dat hij 'de deur open liet voor Max'.

Instagram-excuses

De harde woorden van Lewis konden op veel kritiek rekenen. Om de angel uit het verhaal te halen probeerde Hamilton het goed te maken met positieve woorden op zijn Instagram-account:

"We hebben allemaal slechte dagen. We leven en we leren. Gisteren zei ik dat VB de deur open liet en natuurlijk springen mensen daarop en trekken om me te bekritiseren. We zijn een team en we winnen en verliezen als een team. Er is geen enkel persoon verantwoordelijk voor winnen of verliezen, we doen het samen goed of slecht."

Mosterd na de maaltijd

De uitspraken voelen na alle kritiek op Bottas nogal als mosterd na de maaltijd, zeker vanwege het medium dat Lewis gekozen heeft om ze te doen. Inmiddels is Valtteri bovendien allang bezig met het regelen van een vervroegd ontslag zodat hij dit jaar nog bij Alfa Romeo kan gaan testen.

Hamilton sloot het bericht af met een vreemde, Braveheart-achtige kreet: "Je kunt ons misschien verslaan, maar je kunt ons niet breken! Op naar de volgende Valtteri, laten we blijven pushen bro."

Formule 1
  • Mercedes-AMG Petronas F1 Team, Red Bull Content Pool