VIDEO: Jeddah Corniche Circuit in de F1 2021 game

Met een update heeft Codemasters heeft een voorproefje gegeven van het nieuwe stratencircuit van Saoedi Arabië. Vanaf vandaag kun je alvast virtueel je rondjes doen op het Jeddah Corniche Circuit.

VIDEO: Jeddah Corniche Circuit in de F1 2021 game

Bij de meeste F1-games maakt de studio een zo natuurgetrouw mogelijk replica van een bestaand circuit. Voor Codemasters was dit bij de creatie van het virtuele Jeddah Corniche Circuit echter niet mogelijk. De race mag dan al over twee weken plaatsvinden, maar het circuit is nog altijd niet af. Desondanks is er vandaag alsnog een Jeddah-update gekomen voor F1 2021.

Snelste saaiste stratencircuit ter wereld

Zoals we vanaf de onhandig gekozen nose-cam kunnen zien is het circuit alles waar we voor vreesden. Het circuit is een haast eindeloze serie zeer snelle en middel-snelle bochten zonder echte remzones.

Alleen op het enorme rechte stuk is een duidelijk plek om in te halen, al is DRS ook daar de enige optie. De tweede DRS-zone tussen bocht 12 en 13 is veel te kort om zinvol te zijn en het tweede rechte stuk tussen bocht 18 en 22 is helemaal niet recht. Ook daar is er maar één echte racelijn mogelijk.

Get in there Lewis

Gezien de schrikbarende snelheid die Mercedes met een verse V6 kan bereiken is het eigenlijk al wel duidelijk wie er met de winst vandoor zal gaan in het o zo diverse en inclusieve Saoedi Arabië. Zo lang Lewis hem uit de muur houdt en de motor niet ploft is de rest van de grid bij voorbaat al gezien.

Althans, als het circuit dan toch op tijd klaar is. Het is te hopen dat de race alsnog afgelast wordt en er één van de vele achtergelaten FIA Grade 1 circuits in kan vallen. Jerez ziet de sport bijvoorbeeld graag komen. Gezien de enorme bedragen waar de controversiële oliestaat mee in het rond smijt zal het echter helaas niet zover gaan komen.

Formule 1
  • Saudi Arabian Grand Prix
  • F1® Games From Codemasters