Tragisch! Parlementsleden klagen over 'te kleine' parkeergarage

Het gebrek aan zelfreflectie is weer eens van legendarische proporties: onze milieubewuste volksvertegenwoordigers zijn het zat dat ze hun verlengde Duitsers niet in de parkeergarage kwijt kunnen.

Tragisch! Parlementsleden klagen over 'te kleine' parkeergarage

Op de COP26 milieutop in Glasgow deed Nederland nog als beste jongetje van de klas grote voorstellen over de toekomst van het Europese wagenpark. Stoer doen als de vriendjes erbij zijn is best makkelijk, maar die facade thuis hoog houden blijkt toch iets moeilijker.

Terwijl de gemiddelde Nederlander keer op keer te horen krijgt dat hij voor van alles en nog wat meer moet betalen om het milieu te redden, en elektrisch rijden in een efficiënte, duurzame auto de enige manier is, rijdt het gros van de parlementsleden nog vrolijk rond in een gigantisch Duits premium product met chauffeur. Wel zo comfortabel, natuurlijk.

Duizenden euro's schade

Al dat staal en al die hypocrisie maakt het echter moeilijk manoeuvreren in de parkeergarage van het nieuwe tijdelijke onderkomen van het parlement. Er is zo weinig ruimte op de rijpaden en parkeerplekken dat er regelmatig voor duizenden euro's schade gereden wordt, aldus het AD. Bovendien is er in verband met de brandveiligheid een aantal plekken afgezet.

Die situatie heeft voor een regen aan klachten gezorgd. De beter verdienende functionarissen met de grootste wagens weigeren zelfs te parkeren aan de Bezuidenhoutseweg. Zij zetten hun slagschip liever onder het Binnenhof in de veel ruimere Pleingarage. Vanaf daar is het overigens een dik kwartier lopen naar de nieuwe locatie. Dat is dan wel weer groen.

Lummelen zonder laden

Het geklaag blijft niet behouden tot het gebrek aan ruimte. Ook de EV-gekke groenen hebben genoeg aan te merken op de verouderde parkeergarage. Zo schieten de aanwezige laadpalen regelmatig in de storing. Wanneer ze wel werken, worden ze geblokkeerd door een wagen waarvan de stekker er helemaal niet in zit.

"Activistisch" GroenLinks-kamerlid Laura Bromet vindt het allemaal maar raar. Helaas voor haar zijn er echter geen gebruiksregels voor de laadpalen. De plek bezet houden zonder stekker mag dus gewoon. Zelfs in de eigen parkeergarages is het dus te moeilijk om iets gewoon goed te regelen. We hadden eigenlijk niet anders verwacht.

Nieuws
  • Mercedes-Benz, Audi, BMW