VIDEO: driftkampioen speelt met dikke luxeslee

Driftwagens heb je in alle soorten en maten, maar tweevoudig D1 GP-kampioen Daigo Saito maakt het wel erg bont

VIDEO: driftkampioen speelt met dikke luxeslee

In de driftwereld is eigenlijk bijna alles mogelijk. Dankzij een heerlijk los reglement kun je van iedere straatauto een vuurspuwende drifter maken. Dat biedt mogelijkheden voor creatieve types. Zo hebben we bijvoorbeeld Ryan Tuerck, die graag exotische motoren in bescheiden sportwagens legt en zelfs voorwielaangedreven hatchbacks ombouwt.

Ryan Tuerck's Formula Drift Corolla

Lekker gek

Aan de andere kant van de grote plas vinden we iemand die normaal gesproken precies hetzelfde doet: tweevoudig D1 Grand Prix kampioen Daigo Saito.

Enkele extreme creaties van de Japanner zijn een 1200 pk Lexus SC430 2JZ, 1200 pk, Nissan GT-R R35 een GR Supra met 2JZ en een heuse Lamborghini Murcielago driftcar. Saito weet dus als geen ander dat je het zo gek kunt maken als je zelf wilt.

Daigo Saito's drift-Lambo.

Even rustig aan

Het is echter ook best wel eens leuk om het even wat rustiger aan te doen. In plaats van het zoveelste monster te bouwen heeft Saito daarom genoegen genomen met een grote, logge luxe limousine: een Toyota Century. Het model wordt al sinds 1967 gebouwd als de absolute top van de Japanse autoindustrie en is pas aan zijn derde generatie toe.

De nieuwste serie combineert een 381 pk vijfliter V8 met een 224 pk elektromotor en een CVT-transmissie. Niet bepaald een succesformule voor een driftmachine. Daigo Saito had daar echter geen boodschap aan.

Met een set enorme wielen en dikke Brembo's onder zijn Century legde de driftkampioen alsnog wat rubber neer. De grote, zacht afgeveerde Toyota protesteerde aan alle kanten, maar Saito kreeg het ding toch aan het glijden. Will it drift? Jazeker wel.

Cargasm
  • Diago Saito via Instagram, Toyota, Monster Energy