Deze hagelnieuwe Corvette is van de vrachtwagen gevallen 

Nee, dat bedoelen we niet spreekwoordelijk. Er is gewoon geen andere reden te bedenken voor de bijzondere schade aan deze C8.

Deze hagelnieuwe Corvette is van de vrachtwagen gevallen 

Gezegdes en spreekwoorden moet je uiteraard niet letterlijk nemen. Dat slaat namelijk als een tang op een varken. Of eigenlijk niet, natuurlijk. Soms komen ze echter akelig dicht bij de werkelijkheid. Op deze zilvergrijze Corvette C8 die aangeboden wordt door Amerikaanse slopers Copart kunnen we er in ieder geval al één loslaten.

Op het eerste gezicht is het namelijk niet meteen duidelijk hoe en waarom de zilvergrijze Chevy bij het bedrijf terecht is gekomen. Meestal vind je bij Copart namelijk wagens met indrukwekkende schades in plaats van smetteloze supercar met slechts 576 kilometer op de teller.

Subtiele hint

Volgens de advertentie heeft de C8 schade aan het onderstel, maar van buiten is er niets te ontdekken zou wijzen op een crash. We zien geen deuken, krassen of losliggende delen. Daarnaast staat de auto normaal op zijn wielen, er is nergens een draagarm of iets dergelijks krom. Een blik op het linkerachterwiel onthult geeft ons al een subtiele hint. Er zit namelijk een nare deuk in de zwart gespoten velg.

Van de vrachtwagen gevallen

We kijken verder onder de motorkap van de Corvette. Weer moeten we even speuren, maar dan vinden we toch eindelijk de boosdoener: linksachter is de veerpoot namelijk uit het chassis gebroken. Zo te zien heeft de wagen precies op de linkerhoek een flinke smak gemaakt.

Aangezien zowel de voorwielophanging als de rechter achterwielophanging ongeschonden lijken te zijn kunnen we niet zo één twee drie bedenken hoe de Corvette deze bijzondere schade opgelopen heeft. Een enorme verticale klap op specifiek het linkerachterwiel is iets dat je op de weg maar moeilijk voor elkaar krijgt. We gooien het dus maar op het bekende gezegde: deze Corvette is vast van de vrachtwagen gevallen.

Typfoutje?

Dat de Corvette beschadigd is betekent echter niet dat hij goedkoop is: Copart schat de waarde van de auto op een fikse 108.346 dollar (€95.860). Wellicht is dat echter een typfoutje. Een splinternieuwe Corvette 2LT met dezelfde specificaties bestel je namelijk voor slechts $69,495 (€57.239).

We snappen dat de tweedehands markt door vertragingen in de productie van nieuwe wagens geëxplodeerd is, maar bijna 40.000 dollar méér betalen voor een gebruikte 'Vette op drie poten gaat ons gewoon veel te ver. Misschien hoopt Copart in te spelen op het recente verlies van 120 C8's na een brand in de Corvette-fabriek. Of dat plannetje gaat werken durven we echter te betwijfelen.

Cargasm
  • Copart