'Nissan Silvia komt terug als retro-EV'

Na bijna twintig jaar afwezigheid wordt de iconische modelnaam weer eens afgestoft. Volgens de geruchtenmolen zal de Silvia terugkomen als een sportieve EV.

'Nissan Silvia komt terug als retro-EV'

De toekomst is dan wel elektrisch, maar voor de traditionele automerken is het kennelijk toch moeilijk om vooruit te kijken. Om de vaak weinig inspirerende EV's wat karakter en historie mee te geven wordt vaak gebruik gemaakt van legendarische modellen uit het verleden. Zo komt Volkswagen binnenkort eindelijk met een moderne interpretatie van de originele Transporter, brengt Toyota de MR2 terug en werkt Renault aan een nieuwe R4 en R5.

Retro Nissan

Volgens Best Car Web is Renault's Japanse wederhelft nu ook bezig om een stukje van de retro-EV markt te veroveren. Aan de hand van info van niet nader genoemde bronnen meldt de publicatie dat de iconische Nissan Silvia gereanimeerd zal worden als een moderne elektrische sportwagen. Het lijnenspel wordt echter direct overgenomen van de allereerste generatie (CSP311). Van dat exotische, grotendeels handgebouwde model werden er in 1965 slechts 554 gebouwd.

Herinterpretatie

Aanleiding voor de revival is een render getekend door Matthew Weaver de vice-president van Nissan Design Europe. Weaver tekende een elegante herinterpretatie van de CSP311 nadat hem gevraagd was een icoon uit de geschiedenis van Nissan als inspiratie te gebruiken voor een toekomstige EV. Details over de aandrijflijn en actieradius zijn er uiteraard nog niet.

S voor status

De Silvia werd tussen 1965 en 2002 verkocht in zeven generaties. Afgeleiden van het model kenden we in Europa als de Nissan 200SX. Met name de vijfde, zesde en zevende generatie zijn nog altijd enorm populair, met name in de driftwereld. Het S-chassis is nog altijd een van de meest gekozen platforms in de sport. Ook in de rallysport en de Japanse GT-racerij was het model altijd prominent aanwezig.

Of de nieuwe Silvia EV dezelfde status zal bereiken durven we niet te zeggen. Het model wordt ergens rond 2025 verwacht.

Elektrisch
  • Nissan, Renault