Benzineprijs breekt misselijkmakend nieuw record

Het houdt maar niet op met de stijgende benzineprijzen. De gemiddelde landelijke adviesprijs heeft vandaag een afgrijselijke nieuwe piek bereikt.

Benzineprijs breekt misselijkmakend nieuw record

Niet al te lang geleden was twee euro per litertje E10 nog ondenkbaar. We maakten er dus ook een flinke heisa van toen die grens bereikt werd. Daar bleef het echter niet bij.

Recent zijn de brandstofprijzen namelijk in een nieuwe vogelvlucht geraakt, wat onder andere verweten wordt aan de Russische invasie van Oekraïne. In slechts een half jaar hebben we alweer een nieuw mijlpaal bereikt.

Nieuw record

Volgens United Consumers staat de gemiddelde landelijk adviesprijs op een schrikbarend hoge €2.502 per liter voor E10. Voor het eerst heeft de benzineprijs dus de 2,5 euro grens doorbroken.

Met een zelfontbrander ben je overigens niet veel beter af: een liter diesel kost gemiddeld al €2.375. Doe je meer met gas dan alleen koken? Dan ben je gemiddeld €1.315 kwijt.

Voor echte petrolheads is het uiteraard ook huilen, aangezien een liter E5 €2.589 moet kosten. Het verschil van 8 cent per liter met E10 maakt de keuze voor de puurdere brandstof echter wel een stuk gemakkelijker. Als we dan toch moeten bloeden, dan maar bloeden we maar goed.

De rem erop

Natuurlijk kun je altijd goedkopere prijzen vinden dan het landelijke gemiddelde. Bij een onbemande pinpomp kan de prijs zomaar een cent of twintig lager uitvallen.

Dat betekent echter nog altijd een dikke €2.30 per liter, waardoor je je tank waarschijnlijk niet in één keer vol kan krijgen. Het is te hopen dat er binnenkort een rem komt op de drastisch stijgende prijzen. We kunnen immers niet allemaal urenlang in de rij gaan staan bij de Tinq.

Nieuws
  • iStock