VIDEO: BMW 6-serie rijder mag naar driftles

De bestuurder van deze prachtige E24 met Alpina strepen besloot op een grandioze manier een meeting te verlaten in München. Helaas waren zijn rijkunsten niet opgewassen tegen de kwispelende staart van de oude haai.

VIDEO: BMW 6-serie rijder mag naar driftles

Even stoer wegknallen bij een meeting, het blijft voor sommigen van ons toch te verleidelijk. Zo ook de bestuurder van een prachtig groene klassieke BMW 6-serie.

Bij het leegstromen van Motorworld München na een meeting wilde hij zich even laten gelden. Nadat veel snellere en brutere machines de revue gepasseerd zijn komt onze held al glibberend in beeld.

Mustang-impressie

Na een totaal onbezonnen poging to driften eindigt de 6er met een vakkundig afgebroken rechter voorwielophanging en een verbogen spatbord langs de kant van de weg.

Gelukkig stonden er verder geen grote groepen mensen te kijken op de plaats van het ongeval en raakte er niemand gewond. Daarmee was de ongeplande Mustang-impressie dus toch niet helemaal geslaagd.

Geen Alpina, wel zonde

Zoals alle E24's is de wagen duidelijk een zespitter, maar welke precies is niet helemaal duidelijk. Ondanks de Alpina-achtige strepen lijkt het niet om een model van de veredelaar te gaan.

De zeldzame B7 Turbo Coupé heeft namelijk een unieke voor- achterspoiler, badges in de grille en bredere, lager geplaatste strepen met ALPINA- en B7 TURBO-opschrift.

Alpina B7 Turbo S Coupé

De getroffen auto lijkt dus vooral een hommage te zijn, maar dat maakt de schade niet minder zonde. Geen enkele E24 verdient het om zo toegetakeld te worden. Hopelijk wordt de wagen opgelapt door iemand die er wel mee om kan gaan.

Algemeen
  • FFMCARSPOTTING