Prodrive Hunter is straatlegale supercar voor elk terrein

Altijd al dat Dakar-gevoel willen hebben, maar heb je geen zin in écht afzien in de Saudische woestijn? Met een straatlegale variant van het Hunter T1+ Dakar prototype biedt Prodrive uitkomst.

Prodrive Hunter is straatlegale supercar voor elk terrein

Sommigen dingen zijn leuk om te doen, gewoon omdat het kan. Diezelfde filosofie leeft duidelijk bij de legendarische racefabriek Prodrive, bekend van onder andere de Subaru WRC-machines en GT-racers van Ferrari en Aston Martin. De organisatie houdt zich tegenwoordig vooral bezig met de Dakar Rally onder de vlag van Bahrain Raid Xtreme.

Dit jaar runde Prodrive drie Hunter T1+ prototypes voor Orlando Terranova, Nani Roma en negenvoudig WRC-kampioen Sébastien Loeb. Roma haalde de finish niet, maar Loeb en Terranova werden respectievelijk tweede en vierde.

Straatjager

Na dat relatieve succes is Prodrive kennelijk in een jolige bui geraakt. De Hunter T1+ komt namelijk gewoon naar je straathoek. Met een iets beschaafder interieur, méér vermogen en een nog grotere veerweg is de straatversie van de Hunter perfect toegerust op de meest intense tripjes naar de plaatselijke Lidl.

Sneller dan de racer

De reguliere racer is gebouwd volgens een zeer streng reglement. Bij de straatversie zijn die zorgen echter een stuk minder. Zo kon de 3,5 liter twin turbo Ford EcoBoost V6 opgeschroefd worden van 400 naar iets meer dan 600 pk.

Prodrive meent dat de woestijnreus nu binnen vier seconden naar de honderd kan sprinten. De top ligt op een haast ongelofelijke 300+ kilometer per uur. De straatauto is daarmee veel sneller dan de racer.

Comfortabele bruut

Het vernieuwde interieur met een modern infotainment scherm komt van de hand van gerenommeerde designer Ian Callum, die niet` geheel toevallig ook verantwoordelijk was voor het exterieur.

Verdere comfortverhogende opties zijn de schakelflippers aan het stuur, dikkere stoelen, geluidsisolatie, achteruitrijcamera en een verkleinde benzinetank. De gigantische 500 liter endurance tank kan namelijk iets bijgesneden worden om meer bagageruimte te creëren.

Spirituele opvolger

Met de Hunter heeft Prodrive onbedoeld een spirituele opvolger voor een waar icoon neergezet. Zelf noemen ze de wagen een hypercar, maar met een top van 'slechts' 300 kilometer per uur valt hij meer in de supercar categorie. En daar vinden welgeteld één andere all-terrain machine: de mythische Mega Track.

Twintig sjeiks

De Franse offroad supercar met Mercedes V12 kwam precies dertig jaar geleden op de markt en draaide uit op een enorme flop. Voor de Hunter zal het echter niet zo'n vaart lopen.

Prodrive wil immers slechts 20 exemplaren gaan bouwen. De prijs? Minimaal 1.25 miljoen pond per stuk. Gezien de torenhoge olieprijzen zal het waarschijnlijk geen probleem worden om de serie aan de man te brengen. Het gaat de sjeiks van deze wereld immers goed voor de wind.

Cargasm
  • Prodrive