Lamborghini veilt laatste Aventador Ultimae Coupe met gekoppelde NFT

De laatste Lamborghini V12 coupe zonder elektrische assistentie gaat binnenkort onder de hamer. In een poging helemaal hip te doen plakt Lamborghini er een unieke NFT aan vast.

Lamborghini veilt laatste Aventador Ultimae met gekoppelde NFT

Na elf jaar is het eindelijk tijd om afscheid te nemen van de Lamborghini Aventador. Het vlaggenschip van het merk van de stier is officieel al uit productie, maar het allerlaatste exemplaar van het Ultimae 780-4 afzwaaimodel ligt nog voor het oprapen.

Op 19 april organiseert Lamborghini een veiling om de machine aan de man te brengen. De blauwe coupe zal aan het einde van de veiling meteen de laatste non-hybride V12 die nieuw op kenteken gezet zal worden.

Behind the Drop

Terwijl Lamborghini met de veiling het verleden vier doet het merk meteen een poging om een graantje mee te pikken van een hypermoderne trend: NFT's. Als zichzelf respecterende leverancier van vervoer voor steenrijke influencers kan Lamborghini immers niet achterblijven in de hype rond cryptokunst.

De laatste Aventador wordt daarom vergezeld door een speciaal ontwikkelde NFT met de passende naam 'Ultimate'. In een video met de hippe titel 'Behind the Drop' praten kunstenares Krista Kim en DJ/producer Steve Aoki in zweverige termen over het eerste 'metaverse NFT supercar' project. Wat dat dan ook wezen mag.

Schaal 1:1

De NFT is volgens het PR-praatje van Lamborghini een exacte virtuele replica van de auto. Je kunt hem dus naar hartelust bekijken in de 'metaverse'. Naas de virtuele en fysieke Aventador krijgt de koper bovendien enkele VIP-privileges. Zo krijgt hij of zij exclusief toegang tot previews van toekomstige Lamborghini-modellen, een rondleiding door het Museo Lamborghini en een gezellige virtuele keuvelsessie met Aoki en Kim. In - en over - de metaverse, uiteraard.

Niet de laatste

Op 19 april om precies twaalf uur 's middags wordt de laatste Aventador Ultimae Coupe de virtuele veilingvloer op gerold door RM Sotheby's. Er zit echter meteen al een addertje onder het gras: de aangeboden Ultimae is namelijk technisch gezien niet de laatste.

Lamborghini is namelijk nog druk bezig om de vijftien exemplaren die op de gezonken Felicity Ace staan te vervangen. De eerder stilgelegde productie is hiervoor weer opgestart. De blauwe veilingwagen zal dan wel het laatste chassisnummer hebben, maar is dus feitelijk niet de laatste Aventador Coupe die in Sant'Agata Bolognese uit de fabriek gerold is.

We zijn erg benieuwd of de toekomstige koper van de NFT Lambo daar een probleem van zal maken.

Algemeen
  • Lamborghini