Yes! Toyota GR Supra krijgt toch een handbak

Na drie jaar heeft Toyota dan toch de knoop doorgehakt: het vlaggenschip van het GR-label krijgt binnenkort eindelijk een extra pedaal mee.

Yes! Toyota GR Supra krijgt toch een handbak

De vijfde generatie van de Toyota Supra blijft een beetje een vreemde eend in de bijt. Zoals iedereen inmiddels al wel weet is de auto weinig meer dan een coupe-versie van de BMW Z4, die het aanvankelijk zelfs met minder vermogen moest doen dan zijn Duitse broer.

In die positie kon de GR Supra de mythische reputatie van de vierde generatie nooit evenaren. Drie jaar na de introductie doet Toyota alsnog een poging om de Supra bijzonder te maken. Er komt namelijk eindelijk een versie met een heuse handbak.

2.0 handbak?

Sinds de introductie in 2019 deelt de Toyota zijn aandrijflijn met de BMW. Dat betekent een tweeliter viercilinder of de bekende drieliter zescilinder, beide gekoppeld aan een achttraps automaat van ZF. Op de optielijst van de Z4 was echter ook een handgeschakelde zesbak te vinden. Volgens de PR-afdelingen van Toyota USA en Toyota Australia komt die optie nu eindelijk ook naar de Supra.

Het is echter niet bekend of de handbak bestemd is voor de Supra 2.0 of 3.0. Bij de BMW-variant is de bak immers alleen te bestellen met de tweeliter. Het enige alternatief is de transmissie uit de huidige M3/M4, maar dat zal uiteraard de nodige aanpassingen vergen. Gezien Toyota's conservatieve aanpak van het Supra-project lijkt dat niet waarschijnlijk.

Herkenbaar

Toyota Australia gaf aan meer details over de auto vrij te gaan geven in de komende weken. Een afbeelding die bij de Amerikaanse afdeling weggelekt is vertelt ons echter al iets meer. De handgeschakelde GR Supra lijkt herkenbaar te worden aan het rode Supra-logo.

Of we dat logo ook op Nederlandse wegen terug gaan zien is nog niet duidelijk. Toyota Europe's stilte rond de auto wekt de suggestie dat de variant ons door de neus geboord zal worden.

Nieuws
  • Toyota