Boem is ho: Ferrari roept 458 en 488 terug voor remproblemen

Bijna driehonderd 458 en 488-modellen moeten terug naar Maranello. De supercars kunnen moeite krijgen om al die paarden weer tot stilstand te krijgen.

Boem is ho: Ferrari roept 458 en 488 terug voor remproblemen

Terugroepacties zijn altijd vervelend, maar voor een flink aantal Nederlandse Ferrari-bezitters is de situatie ronduit gevaarlijk. De Italiaanse supercarbouwer heeft namelijk aangekondigd dat er bij de 458 en 488 terminale problemen kunnen ontstaan met het remsysteem. Om zeer kostbare ongelukken te voorkomen is een grootschalige recall ingezet.

Vacuum

Volgens Ferrari is er een probleem met de ontluchting van het remvloeistofreservoir. Het probleem zou te wijten zijn aan een defecte dop. Hierdoor zou een vacuum kunnen ontstaan in het reservoir, waardoor de remdruk wegvalt. Het probleem is aanwezig bij 458's gebouwd tussen 2010 en 2015 en 488's gebouwd tussen 2016 en 2019. Inderdaad, dat zijn bijna alle bouwjaren.

Grote aantallen

In Nederland zijn 296 Fezza's getroffen door het probleem. Dat valt echter in het niet bij gigagroeimarkt China, waar maar liefst 2.222 auto's opgehaald moeten worden. Het is nog niet bekend hoeveel auto's wereldwijd bij de terugroepactie betrokken zijn. We gaan er vanuit dat het aantal veel hoger ligt dan Ferrari ons nu durft te vertellen.

Nieuws
  • Ferrari