GM bevestigt hybride én elektrische Corvette

De kogel is door de kerk: GM-president Mark Ruess heeft bevestigd dat er een hybride én elektrische Corvette in de pijplijn zitten. De klassieke Amerikaanse V8 supercar moet dus ook met zijn tijd mee.

GM bevestigt hybride én elektrische Corvette

Zeg je Corvette, dan zeg je dikke, ongefilterde V8. Zelfs de nieuwe middenmotor C8, de meest Europese Corvette ooit, heeft zich tot nu toe aan dat recept gehouden.

De standaard keuze is nog altijd een 6,2 liter LS-afgeleide, terwijl de extreme Z06 een bijzonder klinkend 5,5 flatplane exemplaar meegekregen heeft. Net als alle andere supercars moet de Corvette echter noodgedwongen met zijn tijd mee.

E-Ray

Geruchten rond een geëlektrificeerde "E-Ray" gonzen al een tijdje over het internet, maar met dank aan General Motors President Mark Reuss kan het gespeculeer definitief stoppen. In een interview voor CNBC gaf hij toe dat de hybride 'Vette volgend jaar al geïntroduceerd zal worden.

De EV-versie zal volgen, al maakte Reuss niet duidelijk wanneer dat zal zijn. Zijn woorden werden later kracht bijgezet met een korte teaser van een hybride prototype in de sneeuw.

GMEV

De elektrificatie van de Corvette komt dus niet als een verrassing. GM wil tegen 2035 immers alleen elektrische voertuigen verkopen. Met een investering van 35 miljard dollar hoopt The General vanaf 2025 maar liefst 30 nieuwe EV's te introduceren.

Hoe lang de traditionele varianten van de Corvette nog zullen hebben is niet bekend.