Gaat een Corvette SUV de Mustang Mach-E achterna?

Een opvallende auto op de achtergrond van GM's CES video doet ons vrezen voor het ergste: de Corvette gaat de Mustang Mach E achterna.

Gaat Corvette de Mustang Mach-E achterna?

General Motors presenteerde bij de Consumer Electronics Show een nieuwe lineup van elektrische voertuigen waarmee The General de toekomst in wil gaan. Terwijl voormalig GM-Holden designer Michael Simcoe een praatje houdt zien we op de achtergrond echter iets vreemds.

Tussen de reguliere Cadillacs, Buicks en de GMC Hummer zien we een aparte crossover met wat lijkt op een Corvette front. De spitse neus, scherp aangezette koplampen en lage bumper doen sterk denken aan de designtaal van de C8. De rest van de auto is hoekig aangezet, waarmee hij zich onderscheidt van de rondere Buick-modellen.

Mustang Mach-E

Het lijkt er sterk op dat GM het trucje van Ford met de Mustang Mach-E probeert te herhalen. Je pakt de iconische naam van een benzineslurpende sportwagen en plakt die op een verder doodgewone SUV met een stekker.

De zichzelf respecterende hardcore petrolhead zal het helemaal niks vinden, maar die kopen eigenlijk toch geen elektrische hatchbacks op stelten. En die normale klant kan trots zeggen dat ie een Corvette heeft. Zo kun je hip en modern doen maar toch genoeg naamherkenning hebben.

Niets bevestigd

De businesscase voor een Corvette SUV EV is er dus in principe, maar General Motors houdt zich wijselijk stil. De mannen en vrouwen van MotorTrend vroegen de autogigant specifiek naar de vreemde concept car, maar kregen geen directe reactie.

In de CES speech heeft Michael Simcoe het bovendien over drie Buicks, waarvan twee in de hoek zouden staan waar de 'Corvette'-prototype stond. Het zou dus heel goed kunnen dat het blijft bij een Buick met lichte Corvette-invloeden. De tijd zal het leren.

Elektrisch
  • Engadget