VIDEO: hebben F1-slicks onder een goedkope trackday auto zin?

Op een droog circuit is niets sneller dan een slick, maar kun je een spotgoedkoop sportwagentje echt zoveel sneller maken met F1-rubber? De mannen van Driven Media zochten het uit.

VIDEO: hebben F1-slicks onder een goedkope trackday auto zin?

Het Pirelli-rubber houdt het niet altijd even lang vol, maar onder ideale omstandigheden helpen de banden mee om de Formule 1 de snelste single seater klasse ter wereld te maken.

Een setje Ultrasofts onder je Golf zou dan toch wonderen moeten doen voor de prestaties, zou je denken. In een eerdere video bewezen de mannen van Driven Media dat je voor straatgebruik echter beter een setje LingLongs kunt bestellen. Maar hoe zit dat op het circuit?

Hakken en zagen

Om dat te testen schafte het team een derde generatie Toyota MR2 aan, simpelweg omdat het de enige betaalbare sportwagen was met remmen klein genoeg om de 13-inch F1 velgen de ruimte te geven. Met behulp van speciaal gefabriceerde naven, een cirkelzaag en een hamer werden de F1-wielen uiteindelijk gemonteerd.

Eerste run

Zonder enig voorbereiding bleken de banden net zo nutteloos als voorheen. De kleine Toyota kreeg het rubber simpelweg niet op temperatuur, waardoor de eerste bocht eindigde in een spin. De poging om de tijd op normale banden te verbeteren faalde daarmee hopeloos.

Tot overmaat van ramp klemde de slick linksvoor zich vast in de wielkast. Pas nadat de auto opgekrikt werd kon de ballonband bevrijd worden.

De oplossing?

Na een beetje lolligheid kwam coureur Scott Mansell met een echte oplossing: bandenwarmers. Zullen de hete dekens echter genoeg zijn om de MR2 een kans te geven de tweede run op volle snelheid af te ronden en de tijd op normaal rubber te verbeteren? Je ziet het in de video.

Techniek
  • Driven Media
  • Driven Media