Wolff is eruit: 'Mercedes heeft meerdere manieren gevonden om te verbeteren'

Er zit eindelijk schot in de zaak bij Mercedes: na vier races ploeteren heeft het team volgens Toto Wolff meerdere opties gevonden om de tegenvallende W13 te verbeteren. Daarmee is kennelijk een einde gekomen aan de wanhopige zoektocht naar de bron van de problemen.

Wolff is eruit: 'Mercedes heeft meerdere manieren gevonden om te verbeteren'

Voor het eerst in acht jaar heeft het ooit zo oppermachtige Mercedes een beroerde seizoensstart gemaakt. De radicale 'zeropod' W13 bleek een paar stappen in de verkeerde richting te zijn. De extreme porpoising waar de auto aan leed zorgde ervoor dat het team de aansluiting met Red Bull en Ferrari niet kon vinden.

Door ijzersterke betrouwbaarheid, een flinke dosis geluk en sterke prestaties van met name George Russell kon Mercedes de schade beperken, maar de oorzaak van de aerodynamische problemen bleef een mysterie. Althans, tot nu toe.

Nieuwe richtingen

Volgens teamchef Toto Wolff is het team na het wisselvallig weekend in Imola eindelijk dichtbij het vinden van een oplossing. De data uit Italië, windtunnelwerk en verschillende simulaties hebben eindelijk onthuld waar de auto verbeterd kan worden, zo verklaarde Toto aan de officiële site van de F1:

"Sinds we teruggekeerd zijn uit Italië hebben we zoveel van het weekend geleerd als we konden en daarnaast is onze leerweg doorgetrokken in de windtunnel en simulaties. We hebben meerdere richtingen gevonden waarin we de auto kunnen ontwikkelen, en we zullen experimenten doen in Miami om een verband te trekken naar de simulaties, zodat we hopelijk het ontwikkelingspad voor de komende races kunnen bevestigen."

Bienvenidos a Miami

De locatie voor de ontwikkelingstests is een bijzondere, aangezien de Formule 1 dit weekend voor het eerst een Grand Prix langs het foliewater van Miami houdt. Het op bepaalde punten bijzonder smalle circuit vormt een flinke uitdaging voor het team, maar Wolff heeft er alle vertrouwen in:

"Miami is een spannende nieuwe uitdaging en een complete stap in het onbekende. De baan ziet er veeleisend uit, met een echte mix van lage en hogesnelheidsbochten, en het ziet ernaar uit dat het een spectaculaire showcase wordt voor de sport voor onze groeiende fanbase in de VS."

"Dit team heeft over vele jaren veerkracht getoond en de moeilijk start van dit seizoen heeft een vuur aangewakkerd in elk teamlid, vastberaden om alles goed te maken. Het gezegde 'Rustig vaarwater heeft nooit een goede kapitein voortgebracht' komt naar voren."

"Beide coureurs hebben hard gewerkt in de simulator voorafgaand aan Miami en de fabrieken zijn druk geweest met het produceren van updates voor de volgende races. Het wordt een fantastisch evenement en we kunnen niet wachten om te zien waar het op uitdraait."

Formule 1
  • Mercedes-AMG Petronas F1 Team