Rinus VeeKay wil Max Verstappen in een IndyCar krijgen

Die andere snelle Nederlander in een open wheel klasse houdt een stoeltje warm voor de regerend wereldkampioen Formule 1. Rinus VeeKay wil maar al te graag zien hoe Verstappen om zou gaan met de veerl rauwere IndyCar.

Rinus VeeKay wil Max Verstappen in een IndyCar krijgen

Op het topniveau van de open wheel racerij hebben we als Nederland een tijdje een droogte gehad. Sinds het debuut van ene Max Verstappen zijn we die periode echter al lang en breed vergeten. De NederBelg is immers al druk bezig zijn wereldtitel te verdedigen.

Aan de andere kant van de grote plas doet Rinus van Kalmthout (AKA VeeKay) ook goede zaken. Na twee jaar in de IndyCar Series heeft hij vier podiums en één overwinning op zak. Op dit moment staat hij tiende in het klassement, dat 26 fulltime coureurs telt.

SuperMax' schouders

Met de maand mei in volle gang en de Indy 500 voor de deur wist Rinus toch tijd te vinden even een kijkje te komen nemen bij de Grand Prix van Miami. VeeKay klopte uiteraard even aan bij Max en ging even lekker sfeerproeven. De media waren uiteraard ook nooit ver weg, waardoor er de nodige vragen op hem afgevuurd werden.

Zo werd hem door onder andere RacingNews365 gevraagd wat zijn relatie was met Max Verstappen en of hij de Red Bull-rijder ooit een rondje zou willen zien sturen in zijn IndyCar. Het antwoord daarop was een volmondig 'ja':

"Ik ken Max nog uit de karts. Ik zou eigenlijk voor het kart team van zijn vader gaan rijden, maar daar kwam uiteindelijk niets van omdat Max de overstap maakte naar de single seaters. Dat was, zoals we wel hebben kunnen merken, een hele goede stap voor hem!

"Maar ik zou het zeker geweldig vinden om Max uit te nodigen om een IndyCar-bolide te testen. Ik zou graag willen zien hoe hij het er vanaf brengt en hoe erg zijn schouders pijn doen vanwege het gebrek aan stuurbekrachtiging."

F1 x IndyCar

Een brug slaan tussen de 'pure' IndyCar en de glamoureuze F1 is iets dat VeeKay wel aanspreekt. De twee kampioenschappen zouden volgens hem veel van elkaar kunnen leren:

"Het zou zeker mooi zijn om een uitwisseling te zien tussen de Formule 1 en IndyCar, want in mijn optiek zijn het twee van de beste racecategorieën ter wereld, dus dat zou heel leuk zijn om te zien!"

"Als ik kijk naar de baan en de race zelf, dan is racen in IndyCar een meer pure vorm van racen. Er is meer spanning en er zit meer karakter in een IndyCar-race. Dat is altijd wat ik denk als ik de races zie op tv, maar als je er echt zelf bent, dan zie je hele andere fans."

"De tickets zijn bijvoorbeeld heel duur, waardoor alles er heel chique uitziet als je er rondloopt. Persoonlijk denk ik dat IndyCar een heel goed product heeft. Een ding dat misschien beter kan, is de marketing rond het circuit. Ik was op het vliegveld in Miami en alles draaide daar om Formule 1. Als wij in IndyCar een race hebben in een stad, dan denk ik dat wat extra marketing zijn vruchten af kan werpen."

Autosport
  • Rinus VeeKay, Ed Carpenter Motorsport