Kevin Magnussen maakt IndyCar-debuut met McLaren

De voormalig Formule 1-rijder wordt dit weekend herenigd met een oud team en een oude teamgenoot.

Kevin Magnussen maakt IndyCar-debuut met McLaren

Kevin Magnussen zal dit weekend in actie gaan komen tijdens de IndyCar-race op het circuit van Road America. De Deen is opgeroepen als vervanger van de Felix Rosenqvist. De Zweed kreeg op het stratencircuit van Detroit een enorme klap te verduren toen zijn gas bleef hangen. Na een medische evaluatie bleek Rosenqvist niet fit genoeg om te starten in Wisconsin.

IMSA

Aangezien de normale vervanger van Rosenqvist dit weekend het stuur van de geblesseerde Rinus VeeKay overneemt moest elders worden gezocht. Het Arrow McLaren SP team heeft Magnussen los weten te peuteren bij Chip Ganassi Racing, waar de Deen actief is met een brute Cadillac DPi prototype in de IMSA-serie. Daarmee keert Kevin na zeven jaar terug bij het Britse team.

De dienstwagen van Kevin Magnussen.

Terug bij McLaren

In 2014 maakte Magnussen zijn debuut bij McLaren in de Formule 1. Al bij zijn eerste race in Australie wist hij een podium te bemachtigen. Nadat Daniel Ricciardo gediskwalificeerd werd mocht Magnussen een tweede plek noteren. Het zou meteen het beste resultaat van zijn carriere worden. Na een jaartje als testcoureur volgend stints bij Renault en Haas, waar hij vorig jaar de laan uit gestuurd werd.

Haas-hereniging

Aangezien Road America gewoon rechterbochten heeft zal de sprong van IMSA naar IndyCar niet al te moeilijk zijn voor de voormalig Formule 1-coureur. Een grotere uitdaging is het heropenen van de strijd met oud-teamgenoot en rivaal Romain Grosjean.

De Fransman geldt na zijn overstap vanuit de F1 als een van de meest veelbelovende rookies in IndyCar. Grosjean heeft al een pole position en een tweede plek achter zijn naam. Het wordt interessant om te zien of Kevin zijn oude strijdmakker de baas kan zijn, aangezien Romain uitkomt voor het concurrerende Dale Coyne Racing.

Een video van Michelin USA opgenomen in Detroit laat zien dat de twee in ieder geval nog steeds goed met elkaar overweg kunnen. Of dat nog steeds zo is na de onvermijdelijke touche op de baan zullen we even in het midden laten.

Autosport
  • IMSA
  • HendrickChase9, Michelin USA