Rinus VeeKay mist IndyCar-race na fietsongeluk

Neerlands trots in Amerika moet helaas even aan de zijlijn zitten. Door een gebroken sleutelbeen mag Rinus VeeKay dit weekend niet starten.

Rinus VeeKay mist IndyCar-race na fietsongeluk

In de Formule 1 hebben we natuurlijk Max Verstappen, maar aan de andere kant van de grote plas is nog een groot Nederlands supertalent zijn stempel aan het drukken op de autosport. 'Rookie of the Year' Rinus van Kalmthout (alias VeeKay voor de Amerikanen) doet in zijn tweede jaar in de IndyCar Series namelijk bijzonder goede zaken. Met een overwinning op de GP-layout van Indianapolis en een tweede plek op de straten van Detroit als hoogtepunten heeft de Nederlander de vijfde plek te pakken in het kampioenschap.

Fietsen is pas echt gevaarlijk

Net zoals Fernando Alonso aan het begin van het F1-seizoen is Rinus er echter helaas achter gekomen hoe gevaarlijk fietsen wel niet is. Tijdens zijn fitnesstraining op een afgesloten parcours kwam VeeKay gisteren akelig ten val en brak hij daarbij zijn sleutelbeen. Rinus ging kort na het incident meteen onder het mes en maakt het na omstandigheden goed. Een IndyCar besturen met 380 kilometer per uur is er echter even niet bij.

Road America

Dit weekend staat de road course van Road America op het programma. VeeKay's stoeltje zal voor de race bezet worden gehouden door de Brit Oliver Askew, die eerder inviel voor Felix Rosenqvist bij de tweede race in Detroit. Door zijn afwezigheid zal Rinus de vijfde plek waarschijnlijk gaan verliezen, aangezien hij op punten gelijk staat met Fransman Simon Pagenaud.

Terugkeer

Rinus hoopt begin juli weer achter het stuur te kunnen kruipen voor de race op Mid Ohio: "Wat er gebeurd is, is heel vervelend en zeker niet de beste timing. De operatie ging goed, ik heb geen pijn. Ik zal alles geven om klaar te zijn voor Mid-Ohio. Ik ben zeer dankbaar voor iedereen bij Ed Carpenter Racing die me geholpen heeft en laat opgebleven is om alles rondom de operatie te regelen. Ik wil ook graag iedereen bij OrthoIndy bedanken voor het oplappen."

Autosport
  • Rinus VeeKay via Twitter