Valtteri Bottas' Alfa Romeo F1-wagen kan van jou zijn

Jazeker, het huidige strijdwapen van de Fin en collega Guanyu Zhou staat gewoon te koop! Het is de eerste keer dat een chassis dat nog in gebruik is te koop aangeboden wordt. Althans, iets wat er op lijkt.

Valtteri Bottas' Alfa Romeo F1-wagen kan van jou zijn

Tweedehands F1-wagens zien we relatief vaak op de markt verschijnen, maar meestal draait het om oudere, simpelere ontwerpen. Het komt niet vaak voor dat een machine uit het overgecompliceerde hybride tijdperk aangeboden wordt.

Wat al helemaal ongehoord is, is dat een team een hypermodern chassis te koop zet. Toch heeft F1's eigen marktplaats-pagina F1 Authentics precies dat in de aanbieding.

Show car

Vol trots meldt de advertentie dat de Alfa Romeo C42 het eerste chassis is dat aangeboden wordt terwijl het nog in gebruik is. Let wel: we hebben het hier over een officiële showcar. Naar de Ferrari 066/7 power unit zoek je dus tevergeefs. Wel kun je je Buttass parkeren in een carbon/glasvezel chassis dat ontworpen is om de nodige krachten te weerstaan. Je valt dus niet zomaar door een kartonnen vloer.

Zeepkist

De wagen van dezelfde specificatie als bij de lancering van de C42 begin dit jaar. De echte racer is inmiddels al veel verder ontwikkeld. Wel heeft de replica een 3d geprint stuurwiel aan boord met een functioneel scherm.

Het stuur is zelfs verbonden met de wielen. Met een paar vrienden of een steile helling kun je dus net doen alsof je echt rijdt. De 550 kilo zware zeepkist heeft echter geen remmen, dus je kunt hem beter binnen laten staan.

Al met al is de synthetische C42 de perfecte aanvulling voor je oversized mancave. Een simulator bouwen met de wagen als basis is immers de beste optie.

Heb je liever iets uit een ander tijdperk in de kelder staan? Dan heeft F1 Authentics show cars van 1972 tot 2018 in de aanbieding. Voor de echte waaghalzen met een nog veel dikkere portemonnee is er bovendien een echte ex-Fisichella Benetton B198 met Judd V10 te halen. Voor elk wat wils dus.

Formule 1
  • F1 Authentics