Voel je Sebastian Vettel met de Thrustmaster Ferrari SF1000 replica

Met dit stuurtje kun je zo dicht mogelijk bij Seb's horrorseizoen komen.

Voel je Sebastian Vettel met de Thrustmaster Ferrari SF1000 replica

Als onderdeel van het hernieuwde partnerschap met Ferrari's E-Sports-afdeling heeft Amerikaanse gaming-specialistThrustmaster een nieuw topmodel uitgebracht. Het gaat om een exacte replica van het stuur uit de Ferrari SF1000 Formule 1-wagen van vorig seizoen.

In het persbericht jubelt Thrustmaster dat de SF1000 het model was dat Ferrari's duizendste Grand Prix reed. Veel meer is er natuurlijk ook niet over de dramatische Ferrari van 2020 te zeggen. Misschien hadden ze Sebastian Vettel even om commentaar moeten vragen.

Voor echte F1-nerds

Het stuurtje is niet alleen qua vorm een nauwkeurige recreatie: ook 4.3 inch scherm is net zo ingewikkeld als -ie was in de racer. Je hebt de keuze uit maar liefst 69 verschillende layouts met de meest uiteenlopende informatie. Daarnaast kun je de het ontwerp van de graphics aanpassen aan de game of de specifieke auto waarmee je rijdt.

Met 21 ingebouwde LEDs hou je de toeren en vlag-situaties in de gaten. Door middel van 25 verschillende knoppen kun je allerlei functies bedienen en afstellingen maken. Als echte F1-nerd raak je dus niet snel uitgekeken. Het scherm is direct geïntegreerd met F1 2020 op de PS4, PS5, en PC. Xbox gebruikers moeten via het Thrustmaster TM Connect Web-platform werken.

Losse onderdelen

De SF1000 Edition bestaat voornamelijk uit carbon, met schakelflippers vervaardigd uit aluminium en rubberen handgrepen voor extra grip. Voor serieuze e-sporters is er nog de optie om de nog sneller schakelende T-Chrono schakelflippers te bestellen. De Thrustmaster Ferrari SF1000 Edition is nu al te bestellen en moet €349.99 op gaan leveren. Let wel: dat is alleen voor het stuurtje. De basis moet je er los bij kopen.

Formule 1
  • Thrustmaster