Jeffrey Herlings neemt stoeltje Max Verstappen over

Nederland's andere succesvolle motorsporter pakt binnenkort het stuur van Max Verstappen af. MXGP-racer Jeffrey Herlings zal namens Red Bull Racing voor het eerst in een officieel F1-evenement verschijnen.

Jeffrey Herlings neemt stoeltje Max Verstappen over

Voor het eerst in zijn carriere wordt Max Verstappen door Red Bull aan de kant gezet, in plaats van een van zijn ploeterende teamgenoten. Red Bull KTM-rijder Jeffrey Herlings zal namelijk zijn plaats in gaan nemen bij de tweede Virtual Grand Prix Series.

Toen de corona-pandemie het seizoen vorig jaar uitstelde moest de Formule 1 noodgewongen een virtueel kampioenschap opzetten om de aandacht van het publiek vast te houden. Gelukkig voor de sport waren er redelijk veel coureurs die vrijwillig een potje digitaal gingen sturen, zoals Charles Leclerc, Alexander Albon, Lando Norris en George Russell. Een van de grote afwezigen was echter Max Verstappen.

Herlings vs Albon

Die titel zal Verstappen gaan behouden, hij heeft namelijk andere dingen om zich zorgen over te maken. Derde rijder en DTM-debutant Alexander Albon komt wel opdraven voor RBR en zal het daarom moeten opnemen tegen de MXGP-kampioen van 2018. Herlings heeft al sinds september vorig jaar niet meer gereden als gevolg van een blessure.

Gelukkig heeft hij tijdens zijn herstel wel tijd om virtueel van twee naar vier wielen te switchen. Het zal interessant worden om te zien of Albon's recente neerwaartse spiraal zich doorzet en hij het straks verliest van een motorcrosser. Waarschijnlijk zit hij tegenover deze teamgenoot wel safe.

Virtual Grand Prix Series

Naast Herlings en Albon zijn Williams-coureurs George Russell en Nicholas Latifi van de partij. De rest van het veld wordt aangevuld door een grote groep derde rijders en Driver Academy leden: Stoffel Vandoorne (Mercedes), Thibaut Courtois (Alfa Romeo), Arthur Leclerc en Marcus Armstrong (Ferrari), Christian Lundgaard en Oscar Piastri (Alpine) en de broertjes Pietro en Enzo Fittipaldi (Haas).

De Virtual Grand Prix Series gaat zondag van start en telt dit jaar drie evenementen: Red Bull Ring, Silverstone en Interlagos.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool