VIDEO: McLaren F1 GTR Longtail in Londen

De meest exclusieve supercars vind je niet op een concours of in een museum, maar gewoon in hartje Londen. Deze unieke McLaren F1 GTR Longtail onderstreept dat nog maar eens..

VIDEO: McLaren F1 GTR Longtail in Londen

Vanwege de enorme vloot aan Lamborghini's en Ferrari's kan het een uitdaging zijn om op te vallen in hartje Londen. Zelfs een Pagani of Bugatti is geen extreme zeldzaamheid ub de Britse hoofdstad. Dus wat doe je dan? Simpel: je laat een McLaren F1 GTR Longtail ombouwen tot straatauto. Dat is namelijk precies wat de eigenaar van dit prachtige zwarte exemplaar deed.

Nog specialer dan speciaal

Veel exclusiever dan een Longtail wordt het eigenlijk niet: er zijn slechts 10 exemplaren van de Le Mans-evolutie van Gordon Murray's meesterwerk gebouwd. En van die tien is dit een van de meest bijzondere. Chassis 19R was namelijk het prototype van de Longtail en nam het meeste ontwikkelingswerk voor zijn rekening. Met een agressieve 90's livery werd de wagen in 1997 gepresenteerd als het nieuwste wapenfeit van McLaren.

Echte racer

De status als prototype betekende echter niet dat 19R z'n dagen kon slijten bij de fabriek. Net als alle andere GTR's werd de wagen gewoon ingezet in de racerij. In 1997 maakt de auto zijn debuut met Team Lark bij de 1000 kilometer van Suzuka, met onder ander niemand minder dan 'Drift King' Keiichi Tsuchiya achter het stuur. Na een pauze van een jaar ging de F1 verder bij Team Take One in het Japanse JGTC, waar de auto tot 2005 actief bleef. De McLaren werd in die tijd een legende in het land van de rijzende zon.

Buiten spelen

Zeventien jaar later staat de 600+ pk sterke GT1-racer gewoon op kenteken, met dank aan de specialisten van Lanzante Limited. YouTuber TheTFJJ zag zijn kans schoon om de auto vast te leggen op een rondje door het centrum van Londen. Wees gerust: de V12 supercar mag ook gewoon buitenspelen.

In de comments verzekert TheTFJJ ons ervan dat de F1 heel Europa door gejaagd wordt, onder andere in Italië. Na een hard leven als testwagen en racer geniet de McLaren dus met volle teugen van zijn pensioen, in plaats van weg te kwijnen in een stofloze garage. En dat kunnen we alleen maar aanmoedigen.

Cargasm
  • TheTFJJ, Tom Hartley Jnr
  • TheTFJJ