Nikita Mazepin dreigt: 'Bij de eerste kans zit ik weer in de F1'

De Russische F1-reject heeft vanaf de zijlijn wederom bijzonder uitspraken gedaan. Mazespin dreigt zich bij de eerste de de beste kans weer achter het stuur van een F1-wagen te zullen wurmen.

Nikita Mazepin dreigt: 'Bij de eerste kans zit ik weer in de F1'

Het leven kan soms erg snel gaan in de Formule 1: het ene moment ben je verzekerd van een stoeltje dankzij een flink zak sponsorgeld van papa, het andere moment sta je om politieke redenen buiten de poort. Niemand weet dit beter dan Nikita Mazepin.

De 23-jarige Rus kon begin dit seizoen plotseling zijn spullen pakken als gevolg van de Europese sancties tegen Rusland vanwege de invasie van Oekraïne. Zelfs nu de deur voor hem stijf dicht is gegooid weigert Nikita echter op te geven.

Net als Kevin

Tegenover Russische sportzender Match TV - die inmiddels ook de F1 TV-rechten kwijt is - was de jonge Mazepin stellig over zijn ambities terug te keren naar de top van de autosport. Zodra de sancties opgeheven worden zit hij naar eigen zeggen meteen weer achter een F1-stuurtje. Het gebeurde immers ook voor Kevin Magnussen. Mazepin wil dan ook het succes van de Deen herhalen:

“Ik zal onmiddellijk achter het stuur zitten bij de eerste kans [die ik krijg]. Wonderen gebeuren. Ik denk dat als Kevin [Magnussen] eind februari gevraagd was of hij over een week een F1-wagen zou besturen, dan had hij gezegd 'zeker niet'. En nu vertel ik je, alles is mogelijk. Magnussen is in een goede vorm na een pauze, hij heeft zichzelf bewezen, en ik ben van plan om precies hetzelfde te doen en zijn succesverhaal te herhalen."

Goede hoop

Nikita is zich er echter van bewust dat zijn kans niet binnen de komende maanden zal komen. Meteen na zijn ontslag viel er bovendien een volledig radiostilte tussen de Rus en Haas. Mazepin houdt echter hoop voor de toekomst en koestert geen wrok:

"Het is moeilijk te zeggen [hoe de situatie zich zal ontwikkelen]. Vier maanden geleden had ik me niet kunnen voorstellen dat alles zoveel zou veranderen. En nu kan ik me niet voorstellen hoe alles oké zou kunnen zijn over nog eens vier maanden, maar ik hoop het."

"Waarom niemand [van Haas] contact met mij heeft gezocht weet ik niet. Maar als een monteur of iemand waar ik nauw mee samenwerkte ontslagen zou worden, dan zou ik ze een berichtje sturen op WhatsApp, ongeacht mijn gevoelens tegenover hem of het management."

Sneer naar Schumacher

Ondanks alle positiviteit kan Mazepin het niet laten om zijn oude teammaatje even een veeg uit de pan te geven. Mick Schumacher heeft dit seizoen zijn Haas al meerdere malen in de muur geparkeerd en is nog steeds op jacht naar zijn eerste punten, ondanks de toegenomen snelheid van Haas. Oudgediende Kevin Magnussen is hem na een jaar uit de sport duidelijk de baas. Nikita is kil in zijn beoordeling van Schumi junior:

"Ik zou zeggen dat de resultaten voor zichzelf spreken. Ik heb niets meer om daaraan toe te voegen."

Formule 1
  • Haas F1 Team