Vettel tipt Mick Schumacher als opvolger bij Aston Martin

Seb had maar één suggestie op de vraag van AMR-opperhoofd Lawrence Stroll wie zijn opvolger moet zijn: Mick Schumacher. Volgens de viervoudig wereldkampioen heeft Schumi jr. alles in zich om hem bij het team uit Silverstone te vervangen.

Vettel tipte Mick Schumacher als opvolger bij Aston Martin

Gisteren maakte Sebastian Vettel voor het eerst een Instagram account aan, om deze vervolgens te gebruiken om zijn pensioen aan te kondigen. Na vijftien volle seizoenen in de Formule 1 wil de sympathieke Duitser zich gaan richten op de belangrijkere dingen in het leven.

Vettel's exit zorgt voor de nodige hoofdbrekens in Silverstone: zonder opleidingsprogramma heeft AMR immers niet meteen een vervanger klaarstaan, afgezien van Nico Hülkenberg. Sebastian had daar echter al meteen een oplossing voor.

Dikke Mick

Tegenover The Race deed Seb een boekje open over het gesprek dat hij afgelopen woensdag met Lawrence Stroll had gehad over de aankondiging van zijn pensioen. Op de vraag wie hem dan moest vervangen antwoordde Vettel stellig: Mick Schumacher. Sinds het aantreden van de jonge Schumi vorig jaar heeft Sebastian gediend als een soort mentor. Hij erkent dan ook dat zijn oordeel niet helemaal neutraal is. Toch is hij ervan overtuigd dat Mick hem kan vervangen:

"Nou, ik sprak gisteren met Lawrence en vertelde hem dat ik niet verder zal gaan. We hadden een kort, heel kort gesprekje over wat er komen zou gaan. Ik heb mijn mening. Ik heb Mick erg hoog zitten. Ik ben niet helemaal objectief want ik heb een nauwe band met hem. Maar ik denk wel dat hij een geweldige coureur en een leerling is. Hij blijft leren wanneer anderen stilvallen of geen vooruitgang meer maken. Hij heeft de kwaliteiten maar hij is ook nog erg jong, hij heeft niet veel ervaring."

"Ik weet het niet, het is niet mijn beslissing. Als ik ernaar gevraagd word geef ik mijn mening en verbloem ik niets. Maar uiteindelijk moet het team die beslissing nemen."

Nooit nooit

Op dit moment voelt een overstap van Haas naar Aston Martin als een stap terug. Het Amerikaanse team weet immers met een veel kleiner budget, vrijwel geen updates en een eigen ontwerp de groene machines tot nu toe relatief eenvoudig voor te blijven.

De bouw van een nieuwe fabriek en windtunnel en de suggestie dat het team eigen motoren zal bouwen geven AMR echter meer groeipotentieel.

Aangezien Ferrari de komende tijd vol zit valt er voor Schumacher de komende jaar bovendien weinig te halen. De jonge Duitser sluit een overstap dan ook niet uit:

"Natuurlijk denk ik dat er een hoop is hier [bij Haas]. Dus daar ligt mijn focus op het moment. En wat betreft de toekomst, we zullen zien. Ik zeg nooit nooit. [Maar] mijn focus is nu bij Haas. Ferrari is duidelijk vol, en hier is dat niet zo. Wat er zal gebeuren, zullen we zien. Als er iets is waarvan we het gevoel hebben dat we het meoten delen, dan doen we dat op het juiste moment."

Formule 1
  • ProShots / SIPA USA