Jos Verstappen maakt binnenkort WRC-debuut

Verstappen senior komt binnenkort in actie op het wereldtoneel van de rallysport. Met zijn trouwe Citroën C3 Rally2 zal de Nederland er deelnemen aan de Ypres Rally in België.

Jos Verstappen maakt binnenkort WRC-debuut

De oudere Verstappen wordt nog steeds maar al te vaak in verband gebracht met grindbakexcursies, maar sinds vorig jaar vermaakt de 50-jarige Limburger zich prima buiten de gebaande paden. Jos maakte afgelopen oktober namelijk zijn debuut in de rallysport.

Met een Citroën C3 Rally2 voorzien van de logo's van zoonlief Max begon hij zijn carriere in het Belgische rallykampioenschap. Het hoogtepunt tot nu toe was een tweede plek bij de Station Le Seau Monteburg Rally.

Wereldtoneel

Over drie weken zal Verstappen zich bij mogen schrijven in de geschiedenisboeken van het World Rally Championship. Samen met navigator Harm van Koppen heeft hij zich namelijk ingeschreven voor de WRC Ardeca Ypres Rally Belgium. Jos en Harm zullen de strijd aangaan met nog eens 36 Rally2-machines in een veld van in totaal 88 auto's. Hij zal zich dus echt even moet bewijzen.

De Ypres Rally gaat op 19 augustus van start.

Formule 1
  • ProShots / SIPA USA, Verstappen.com