Circuit Singapore aangepast om porpoising te verminderen

Na twee jaar afwezigheid heeft de organisatie er alles aan gedaan om het circuit van Singapore aan te passen op de moderne Formule 1. De straten van de stadstaat zijn uitgevlakt om de kans op het gevreesde porpoising te verminderen.

Circuit Singapore aangepast om porpoising te verminderen

Vanwege de pandemie hebben we de vaak knotsgekke straatrace in Singapore twee jaar moeten missen. In de tussentijd is er toevallig veel veranderd in de Formule 1.

Inmiddels is er een nieuwe generatie Grand Prix-machines verschenen, die een compleet ander karakter heeft. De nieuwe ground effect vloeren hebben namelijk voor de nodige hoofdbrekens gezorgd bij het merendeel van de teams.

Bruinvissen op straat

Het woord van het seizoen werd al snel 'porpoising' het aërodynamische fenomeen dat ervoor zorgde dat de wagens wild op en neer begonnen te stuiteren.

Met name op hobbelige stratencircuits was dat bruinvissen een groot probleem, al helemaal voor teams die de fysieke hoeken van de vloeren gebruiken om de vloer te verzegelen, zoals Mercedes. Op de straten van Baku was goed te zien hoe zwaar het effect was.

Anti-porpoising asfalt

Op aandringen van bepaalde teams is de FIA al maanden bezig om het porpoising-probleem uit de wereld te helpen. Na zich eerder gericht te hebben op de auto's heeft de organisatie besloten ook de circuits aan te laten pakken.

Singapore's Marina Bay Circuit was als eerste van de stratencircuits aan de beurt. Circuit architecten Dromo werden ingehuurd om de baan naar 2022-specificaties te brengen. Tegenover RaceFans legde oprichter Jarno Zaffelli het proces uit:

"De lokale promotors wilden er zeker van zijn dat de baan weer naar racecondities gebracht zou worden. Dat houdt ook het monitoren van het leggen van het asfalt in, om er zeker van te zijn dat de condities optimaal zijn voor de huidige F1-wagens."

"Dit werd gedaan door middel van onze laser analysesystemen, waardoor je elke oneffenheid kan zien en ook waar plassen wellicht zouden kunnen vormen vanwege de geometrie van de baan."

Betere kansen

Door het uitvlakken van het stratencircuit hebben de teams die het meest te lijden hebben onder porpoising een betere kans gekregen om mee te komen.

Voor Mercedes betekent het bijvoorbeeld dat de eerste overwinning van het seizoen net iets dichterbij gekomen is. De voorzichtige voorspelling van Toto Wolff heeft dus weer een beetje extra waarde gekregen.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool, BrunoPress
  • Ale Gaming and F1 Tech