Smullen! Ferrari F1 Clienti-collectie neemt Imola over

Het rijkeluisclubje van Ferrari F1-eigenaren is dit weekend te zien op Imola. Als onderdeel van de Ferrari Challenge finaleraces zal een grote variatie F1-machines het circuit onveilig gaan maken, van V8 to V12!

Smullen! Ferrari F1 Clienti-collectie neemt Imola over

Na hun competitieve leven zijn de meeste F1-auto's ten dode opgeschreven. Vanwege exclusieve motordeals en kostenbesparingen komen de wagens maar al te vaak incompleet op de markt. Zelfs als ze volledig functioneel zijn blijven ze eigenlijk onverkoopbaar.

Er zijn immers maar weinig mensen die de expertise hebben om een klassieke Grand Prix-machine op te bouwen, te onderhouden en af te stellen. Bovendien kom je er met een schreeuwende V10 of V12 bij de meeste circuits niet eens meer in. De uitzondering op die regel vinden we echter bij Ferrari. De Italianen hebben namelijk een volledige divisie toegewijd aan het runnen van verouderde F1-bolides.

Grote variatie

Het F1 Clienti-programma is nog altijd een uniek gegeven. Geen enkel ander team heeft zo'n grootschalige operatie opgezet. Het enorme veld vol bijzonder diverse chassis levert uiteraard prachtige beelden en geluiden op. In tegenstelling tot de meeste teams schuwt Ferrari namelijk niet voor het runnen van een vroege turbo-hybride machine. Hierdoor zijn vrijwel alle motortypes vertegenwoordigd: V6, V8, V10 en V12.

Finali Mondiali Imola

Dit weekend is de vloot van F1 Clienti te vinden op het iconische circuit van Imola. De serie fungeert daar als supportklasse voor de verscheidene Ferrari Challenge-kampioenschappen. De Europese, Noord-Amerikaanse en Aziatische versies van het kampioenschap komen allemaal samen om hun respectievelijke finaleraces te houden.

Het hoofdonderwerp van de Finali Mondiali kan ons echter niet zoveel schelen. Het geluid van een 488 Challenge valt immers in het niet bij dat van een 412T2 of F2004.

De oude dienstwagens van legendes zoals Jean Alesi, Alain Prost, Gerhard Berger, Michael Schumacher, Felipe Massa en Kimi Räikkönen spreken dan ook gewoon veel meer tot de verbeelding. We kijken nu al uit naar de vele smakelijke onboardbeelden dit dit weekend gemaakt zullen worden.

Formule 1
  • Scuderia Ferrari