Formule 1 maakt locaties zes Sprints bekend

Nu het aantal verdubbeld is heeft de sport een paar nieuwe circuits aangemerkt voor de Sprints. Naast vaste waarden komt de F1 met een paar aparte keuzes.

Formule 1 maakt locaties zes Sprints bekend

De uitbreiding van het volgens de F1 razend populaire Sprint format gaat onverminderd door. Van drie verstoorde Grand Prix weekenden gaan we volgend jaar naar zes, met een visie op 7 tot 8 van de over het algemeen vrij saaie miniraces. Meer Sprints betekent uiteraard ook meer locaties op de kalender. In plaats van alle bekende Sprint-circuits te recyclen gaat de sport voor een gedurfde aanpak met vier ongeteste locaties.

Grote vraagtekens

Naast vaste waarden als Interlagos en de Red Bull Ring zal er immers ook gesprint worden op Spa, COTA, Baku en het circuit van Qatar. Met name die laatste twee zijn bijzonder grote vraagtekens.

De chaos van het stratencircuit in Azerbeidzjan zou namelijk voor hoofdbrekens kunnen zorgen voor de Grand Prix, en het motorcircuit van Qatar biedt nu niet bepaald de beste mogelijkheden voor de enorme F1-machines. Opvallend is dat er voor het eerst géén Italiaans circuit op de sprintkalender is gezet.

Het MotoGP-circuit van Qatar is een vreemde keuze voor een Sprint.

Onverminderd succes

Na de vermakelijke Sprint in São Paulo zit de stemming er voor het eerst een beetje in bij de gemiddelde F1-fan. Het format heeft echter nog een lange weg te gaan om echt geaccepteerd te worden bij hardcore F1-fans.

De vreemde indeling van het GP-weekend, de verwarring rond penalties en de doorgaans weinig inspirerende races maken nog altijd weinig indruk. De kijkcijfers gaan echter wel omhoog, waardoor F1 rechtenhouder Liberty Media alleen maar meer zal willen investeren in het idee. Maak je borst dus maar nat voor een kalender met een Sprint op elk weekend...

Formule 1
  • Red Bull Content Pool