Sainz Jr. wil de Dakar in: 'Zou heel erg mooi zijn als Ferrari zo'n auto bouwt!'

De jongere Sainz heeft de smaak te pakken nadat hij zijn vader mocht volgen tijdens de Dakar Rally. Junior wil maar al te graag instappen bij het evenement, het liefst met een offroad Ferrari.

Sainz Jr. wil de Dakar in: 'Zou heel erg mooi zijn als Ferrari zo'n auto bouwt!'

De carriere van Carlos Sainz Jr. heeft hem maar weinig in contact gebracht met de rallysport. Toch is het rallybloed van vader en tweevoudige WRC-kampioen Carlos Sr. nog altijd springlevend in de 28-jarige Spanjaard.

Junior volgt op dit moment namelijk de campagne van zijn vader tijdens de Dakar Rally in Saoedi Arabië. De jongere Sainz kwam zelfs zo dicht bij de actie dat hij door de organisatie onderzocht werd voor het dichttrekken van de deur van zijn vader's Audi. Hij werd uiteindelijk vrijgesproken aangezien hij geen onderdeel was van het team van Audi.

Respect en kameraadschap

Sainz Jr. werd in het bivak uiteraard even bevraagd over zijn mening over de rally. Tegenover La Gazzetta dello Sport was hij opvallend positief. Het respect en de kameraadschap tussen de deelnemers trekt de Ferrari-coureur wel aan:

"Ik vind de sfeer in het bivak heel erg mooi. Er is hier echt pure competitie maar er is hier ook enorm veel respect. Je voelt dat de mensen hier elkaar graag mogen. De Dakar Rally is een mooi avontuur maar het is ook risicovol. Het is mooi om het kameraadschap te zien."

Ferrari Dakar?

Op de vraag of hij zelf een keer mee zou willen strijden in de woestijn reageerde Sainz Jr. enthousiast. Hij is immers al sinds 2006 een fervent fan van het evenement vanwege de verhalen van zijn vader. De Spanjaard gooide meteen een leuk balletje op: waarom bouwt Ferrari geen Dakar-racer?

"Waarom niet? Het zou natuurlijk heel erg mooi zijn als Ferrari zo'n auto zou maken! Ik ben hier namelijk niet alleen om mijn vader te steunen, ik ben hier ook omdat ik het leuk vind. Ik volg de rally al sinds 2006. Dit kwam eerst door de verhalen van mijn vader en ook door er zelf te zijn. Het is echt een magische ervaring, zeker in het bivak."

Ferrari en een langeafstandsrally klinken als water en vuur, maar het trotse sportwagenmerk heeft tegenwoordig gewoon een crossover in het gamma. De vijfdeurs Purosangue psuedo-SUV is op marketinggebied een aannemelijk basis voor een Dakar prototype. Er is zelfs al een elektrische variant gepland.

Daarmee zou Ferrari de strijd aan kunnen gaan met Audi's geavanceerde RS Q e-tron. Porsche en Lamborghini hebben bovendien al bewezen dat er vraag is naar softroad-supercars. Voorlopig zal het echter bij dromen blijven.

Formule 1
  • BrunoPress