FIA gooit leiding F1-divisie volledig op de schop 

De door verse president Mohammed Ben Sulayem beloofde hervormingen lijken eindelijk te zijn doorgevoerd. Met een nieuwe structuur en frisse gezichten hoopt de FIA de sport op een nieuw pad te sturen.

FIA gooit leiding F1-divisie op de schop 

Bij zijn verkiezing in december 2021 beloofde Mohammed Ben Sulayem net als elke andere politicus drastische hervormingen binnen de FIA. De onder Jean Todt logge, bureacratische organisatie moest volgens de Emirati helemaal anders.

Een dik jaar later voegt Ben eindelijk daad bij het woord met een nieuwe structuur voor de Formule 1-divisie. We gaan de veranderingen even bij langs.

Single Seat Director - Nikolas Tombazis

De voormalig technisch directeur van de Formule 1 krijgt een nieuwe positie als algemeen directeur van de single seat-divisie, waarvan de Formule uiteraard het kopstuk is. Tombazis is al sinds 1992 werkzaam in de sport en deed dienst als ontwerper en aerodynamicus bij Benetton, Ferrari en Manor.

Sinds 2018 runt de 54-jarige Griek de technische afdeling van de Formule 1 als geheel. Nikolas was in die rol één van de architecten van de huidige ground effect regels.

Technical Director - Tim Goss

Als vervanger van Tombazis heeft de FIA McLaren-veteraan Tim Goss in de aanbieding. De 59-jarige Brit begon zijn F1-loopbaan bij McLaren in 1990 als motor-installatie ontwerper, na een stint van vier jaar bij Cosworth.

Na stints als assistent-engineer voor Mika Häkkinen, testdirecteur, hoofdontwerper aandrijflijnen, hoofdingenieur en ingenieur-directeur werd Goss in 2014 technisch directeur. Onder zijn leiding viel McLaren echter van een klif door de beroerde uitgevoerde samenwerking met Honda. In 2018 werd Goss vervangen door ex-Toro Rosso technisch directeur James Key.

Sporting Director - Steve Nielsen

Steve Nielsen is bij het grote publiek niet bekend, maar de 58-jarige Brit heeft zelfs nog een langere F1-CV dan zijn twee eerder genoemde collega's. Na minder dan een jaar als politieagent werd Steve in 1986 trucker voor een cateringbedrijf binnen de Formule 1.

Kort daarop werd hij ingelijfd bij Team Lotus om de reserveonderdelen afdeling te runnen. Nielsen stuiterde vervolgens heen en weer tussen Tyrrell, Benetton, Honda en Arrows als assistent team manager en sportief directeur. In zijn tweede stint bij Benetton bleef hij hangen in die laatste functie tot het team omgestickerd werd tot Renault en later Lotus GP, voordat hij de overstap maakte naar het team van Caterham in 2012. Na een jaar bij Toro Rosso in dezelfde functie maakte hij zijn loopbaan af bij Williams in 2017.

Datzelfde jaar nam hij de positie van sportief directeur aan bij commerciële rechtenhouder Formula One Management. Zes jaar later gaat hij verder in die functie bij de FIA.

Strategy & Operations Director - François Sicard

Steve Nielsen's voorganger als FIA sportief directeur is na een jaartje alweer op een andere stoel komen te zitten. François Sicard zal namelijk een splinternieuwe functie gaan bekleden als strategisch en operationeel directeur van de Formule 1. De Fransman zal vanuit de FIA vorm moeten gaan geven aan de langetermijnplanning van de sport> daarnaast is hij verantwoordelijk voor de logistiek en alle activiteiten aan de baan.

Sicard begon zijn autosportcarriere in 2001 bij Renault, waar hij verscheidene functies bekleedde op de marketingafdeling. François was daarbij mede verantwoordelijk voor de oprichting van de populaire World Series by Renault single seater serie, waarin onder andere Sebastian Vettel en Robert Kubica een naam voor zichzelf wisten te maken. In 2007 stapte hij over naar het LMP2-team van Oak Racing als teambaas. Die rol pakte hij opnieuw op bij het Formule 2-team van DAMS, waar hij tussen 2012 en 2022 de dienst uitmaakte.

Financial Director - Federico Lodi

Last but not least hebben we ene Federico Lodi. De Zwitserse zakenman en financieel specialist is gepromoveerd naar de rol van financieel directeur van de Formule 1. Sinds 2020 bekleedde hij al een functie aan het hoofd van de financiële reglementen van de sport en de Formule E.

Lodi's werkverleden zit vol met grote conglomerate en joint ventures, maar heeft ook eerdere raakvlakken met de Formule 1: tussen 2012 en 2014 was hij namelijk bestuurslid en financieel directeur van Toro Rosso. Federico is kennelijk erg gesteld op zijn privacy, aangezien er geen beeldmateriaal van hem in de ether geslingerd is.

Formule 1
  • BrunoPress, Formula 1, DAMS